گاهی شرایط موجود در برخی از کشورها امکان ادامه زندگی و اقامت در آن کشور را برای مردمش غیر ممکن می کند. این اوضاع زمینه ای را برای مهاجرت و دریافت ویزایی به نام ویزای بشردوستانه فراهم می کند. اما ویزای بشر دوستانه چیست؟ شرایط دریافت آن چیست؟ کدام کشورها ویزای بشردوستانه صادر می کنند؟ در این نوشته به تمامی این سوال ها پاسخ می دهیم. تا پایان مطلب همراهمان باشید.
ویزای بشر دوستانه چیست؟
برخی از کشورها برای افرادی که در کشوری جنگ زده، ناامن و یا به طور کلی سرزمینی که شرایط زندگی در آنجا دشوار و یا غیر ممکن است صادر می کنند. برای دریافت ویزای بشردوستانه فرد متقاضی باید موارد بالا را ثابت کند و اعلام کند که شرایط خوبی برای زندگی در کشورش ندارد و یا با خطر و تهدید جانی رو به رو است. شرایط و دلایلی که کشورها برای اعطای ویزای بشر دوستانه در نظر گرفته اند علاوه بر موارد بالا به طور مشخص موارد زیر هستند:
- ادامه زندگی برای فرد متقاضی دریافت ویزای بشردوستانه در کشورش غیر ممکن باشد، و در سرزمین خود مورد آزار و اذیت قرار گیرد و با تهدید جانی رو به رو شود.
- فرد متقاضی دریافت ویزای بشر دوستانه در منطقه ای جنگ زده باشد.
- فرد متقاضی دریافت ویزای بشر دوستانه از لحاظ سیاسی دچار تهدید باشد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای بشر دوستانه
پیشتر عنوان شد که فرد متقاضی دریافت ویزای بشردوستانه باید ثابت کند که در کشورش امنیت جانی ندارد و با تهدید رو به رو است. برای دریافت این ویزا با در دست داشتن مدارک مورد نیاز باید درخواست پناهندگی خود را اعلام کند و در صورتی که واجد شرایط باشد می تواند ویزا دریافت کند.
پروسه دریافت این ویزا طولانی مدت است و بین 18 تا 48 ماه زمانبر است.
از مهمترین مدارک برای دریافت ویزای بشردوستانه دارا بودن پاسپورت معتبر، مدارک هویتی و مدارکی دال بر زندگی و حضور پر مخاطره متقاضی در کشورش است.
بهترین کشورهای اعطا کننده ویزای بشر دوستانه
کشورهای زیادی برای افراد متقاضی، ویزای بشردوستانه صادر می کنند اما بهترین کشورهای اعطاکننده ویزای بشردوستانه کشورهای کانادا، فرانسه، سوئیس، انگلیس، سوئد و استرالیا می باشد.
ویزای بشردوستانه استرالیا
کشور استرالیا یکی از مقاصدی است متقاضیان اخذ ویزای بشر دوستانه برای سفر به این کشور درخواست می دهند. ویزای بشردوستانه استرالیا به 5 دسته طبقه بندی می شود:
ویزای بشر دوستانه استرالیا Subclass200
افرادی که هنوز در کشور خود به سر میبرند و ارسال درخواست برای دریافت این ویزا از کشور خودشان صورت می گیرد در این دسته بندی قرار می گیرند. تا زمان صدور ویزا فرد متقاضی امکان خروج از کشورش را ندارد.
ویزای بشردوستانه استرالیا Subclass201
افرادی که در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و به دلیل عواملی مانند نژاد، مذهب و .. در سختی قرار دارند، برای دریافت این ویزا درخواست می دهند. ممکن است فردی به دلیل اینکه نژاد متفاوتی که دارد در کشور خود دچار اذیت و آسیب باشد و تصمیم به سفر و مهاجرت به کشوری دیگر بگیرد.
ویزای بشردوستانه استرالیا Subclass202
افرادی که در کشور خود مورد نقض حقوق بشر و آزار و اذیت قرار میگیرند می توانند برای ویزای بشردوستانه استرالیا Subclass202 درخواست دهند. از شرایط مهم برای دریافت این ویزا سن بالای 18 سال و سکونت فرد در کشور استرالیا و یا نیوزلند است.
ویزای بشر دوستانه استرالیا Subclass203
پروسه دریافت و بررسی این ویزا نسبت به سایر ویزاها سریعتر است و برای افرادی که خودشان یا خانواده شان در کشور مبدا با خطر تهدید میشوند صادر میشود. برای دریافت ویزا باید مدارک ضروری ای که اثبات کند شما در کشور خود امنیت جانی ندارید را ارئه دهید.
ویزای بشر دوستانه استرالیا Subclass204
ویزای بشردوستانه 204 مخصوص زنان است و برای آقایان صادر نمیشود. زنانی که در کشوری غیر از کشور خودشان زندگی می کنند و شرایط زندگی برای خود و فرزندانشان خطرناک است می توانند برای دریافت این ویزا درخواست دهند. این افراد به واسطه کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد شناسایی شده و در صورت تایید به دولت استرالیا معرفی میشوند.
ویزای بشر دوستانه کانادا
H&C ویزای بشر دوستانه کاناداست که در زمان ارسال درخواست برای اخذ ویزا، متقاضی باید داخل خاک کانادا باشد.
شرایط سختی برای دریافت این ویزا وجود ندارد به جز اینکه فرد متقاضی چند سالی را در کانادا زندگی کرده و یا در کانادا دارای نسبت فامیلی و یا خانوادگی باشد و با اخذ ویزای توریستی کانادا به این کشور سفرهایی را داشته باشد. تسلط به زبان انگلیسی و یا فرانسه شانس دریافت این نوع ویزا را بالا می برد. پس از دریافت ویزای بشر دوستانه فرد می تواند اقامت دائم کانادا را دریافت کند.
سلام و خسته نباشید!
من در حکومت قبل از طالبان گارد امنیتی دولت بودم و با آمدن طالبان همه فراری شدیم و حالا هم به کشور ایران به سر میبریم زیرا تحت تعقیب طالبان هستیم و به کشور خود یعنی افغانستان برگشته نمیتوانیم.
یکی از دوستان ما که همزمان یکجا بحیث گارد ایفای وظیفه میکردیم به دست طالبان بطور خیلی فجیع کشته شد و به شهادت رسید بعداز آن ما بیشتر احساس خطر جانی میکنیم و به هیچ عنوان به افغانستان برگشته نمیتوانیم.
لذا از همه کشورهای که ویزای بشردوستانه صادر میکنند خواهش میکنم که در قسمت صدور ویزا برایم همکاری کنند
با احترام.
سلام خسته نباشید من هفت سال تو خوابگاه زندگی کردم از 16سالگی تا 22سالگی الآنم دارم زندگی میکنم مدارک ام موجود هست از هفت سال پیش تا الان که خوابگاه ام بعد تنها زندگی کردم جدا از خانواده ب من ویزهای بشر دوستانه میدن یان
سلام. من ایرانی هستم. من در ایران تغییر دین دادم و مسیحی شدم.
در کلیساهای خانگی مشغول به آموزش های دین مسیحیت بودیم که
لو رفتیم. تعدادی فرار کردیم و تعدادی را دستگیر کردند.
من هم از ترسم فعلا دارم مخفیانه زندگی میکنم.
به نظر شما کدام سفارت در داخل ایران سریع تر رسیدگی میکند و زودتر
ویزا را صادر میکنند؟؟؟؟
سلام من یک دادستان اسبق دولت جمهوری اسلامی افغانستان هستم که در اکثر ولایات افغانستان مانند کابل کندهار ننګرهار کنر خوست و لوګر به حیث دادستان ایفاء وظیفه نموده ام و قضایایی سیاسی و جنایی را مورد بررسی قرار داده ام به امدن رژیم طالبان تمام زندانهای افغانستان باز و تمام زندانیان از سوی طالبان رها ګردیدن اکنون اکثر زندانیان برسر قدرت هستند و میخواهند از دادستان های اسبق انتقام بیګرند که از ترس و حراس انان مایان نمی توانیم با فامیل خویش یک جا زنده ګی را پیش ببریم ګاهی هم در یک جای و ګاهی هم در دیګر جای مخفیانه زنده ګی میکردیم اکنون تازه وارد کشور ایران شده ام و از شما همکاری میخواهم که همرای من صورت بیګرند