تولید ناخالص داخلی که اصطلاحا به آن GDP گفته می‌شود، معیار ارزیابی ثروت در کشورهای جهان است. در واقع باید گفت ارزش تمامی کالاها و خدمات تولید شده یک کشور به واسطه تولید ناخالص داخلی اندازه‌گیری می‌شود. GDP شاخصی منصفانه از سلامت مالی کلی یک کشور است. این معیار تحت تاثیر جمعیت قرار داشته و هرچه جمعیت یک کشور بالاتر باشد تولید ناخالص آن نیز بالاتر خواهد بود. دیگر معیار قابل اعتماد سنجش ثروت یک کشور، GNI یا درآمد ناخالص ملی است. توجه داشته باشید که اگر یک کشور جزو ثروتمندترین کشور جهان به حساب می‌آید، بدین معنی نیست که شهروندان آن همگی مرفه هستند؛ چراکه فقیرترین کشورها نیز، شهروندانی ثروتمند دارند. در ادامه به معرفی کشورهای ثروتمند جهان به ترتیب خواهیم پرداخت.

ثروتمندترین کشورهای جهان

ثروتمندترین کشورهای جهان 2024

ثروتمندترین کشورهای جهان 2024 را می توان کشورهای زیر دانست:

  • لوکزامبورگ
  • ایرلند
  • سوئیس
  • نروژ
  • سنگاپور
  • ایالات متحده
  • ایسلند
  • قطر
  • دانمارک
  • استرالیا

در ادامه درباره برخی از آن ها توضیح میدهیم.

لوکزامبورگ

همانطور که اشاره کردیم، درآمد سرانه تولید ناخالصی از معیارهای سنجش ثروت کشورهای مختلف بوده و بر این اساس لوکزامبورگ در صدر جدول ثروتمندترین کشور جهان در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته است. میزان دارایی خالص کشور لوکزامبورگ، به لطف اقتصاد پایدار این کشور، ۱۳۱,۳۸۴ دلار آمریکا محاسبه شده است. این کشور در سال ۱۹۶۰ از قدرتمندترین‌ها در صنعت تولید فلز بود و نرخ بیکاری در آن بسیار پایین و تقریبا نزدیک به صفر است. می‌توان گفت یکی دیگر از دلایل موفقیت اقتصادی اولین کشور ثروتمند دنیا، به سیاست‌های مالیاتی آن برمی‌گردد. چراکه بیشترین مالیات‌ها در این کشور مربوط به افراد شاغل و شرکت‌های خارجی مثل آمازون و اسکایپ است.

ایرلند یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان

ایرلند

سیر صعودی و پیشرفت تولید ناخالص داخلی ایرلند، آن را تبدیل به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان کرده است. طبق آمار در سال ۲۰۱۷ سرانه تولید ناخالص داخلی ایرلند، ۷۰۲۲۰ دلار آمریکا بوده که این عدد در سال ۲۰۲۱ به ۱۰۲,۳۹۰ دلار آمریکا و در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۶,۰۵۹ دلار آمریکا رسیده است. این آمار نشان می‌دهد که ایرلند کشوری پیشتاز است و همواره رو به جلو حرکت می‌کند. اقتصاد پایدار حاکم در این کشور به واسطه ارائه زیرساخت‌های قوی، برنامه‌های مالیاتی درست و ایجاد فرصت‌های شغلی فراوان توسط دولت آن، مهم‌ترین دلیل این موضوع است. کشور ایرلند قطب فناوری در اروپا بوده و محل استقرار مراکز تحقیق و توسعه شرکت‌هایی همچون فیسبوک، مایکروسافت و … است.

سوئیس

سال‌هاست که نام سوئیس در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان به چشم می‌خورد. در سال ۲۰۲۴ نیز نام این کشور را به واسطه میزان دارایی خالص آن، حدود ۱۰۵,۶۶۹ دلار آمریکا، در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان می‌بینیم. سوئیس به واسطه سیاست‌های پایدار، سیستم‌های بانکی امن و ثبات سیاسی جاری در آن، بهشت سرمایه‌گذاران و سپرده‌گذاران است. کلیات اقتصاد این کشور روی شش بخش اصلی شامل ساعت‌سازی، ماشین‌آلات صنعتی و داروسازی، بانکداری، کشاورزی، تجارت و توریسم استوار است‌. سوئیس در منطقه شینگن قرار دارد، این به معناست که برای ورود به این کشور به ویزای شینگن نیاز است.

نروژ

طبق آمار، در سال ۲۰۲۴ کشور نروژ با میزان دارایی خالص، ۹۴,۶۶۰دلار آمریکا، در لیست کشورهای ثروتمند جهان قرار گرفته است. باید گفت در سال ۲۰۲۱ نیز این کشور با تولید ناخالص داخلی سرانه، ۸۲,۲۴۰ دلار آمریکا، در لیست پولدارترین کشورهای جهان قرار داشت. بخش بزرگی از ثروت نروژ به کشف منابع عظیم نفت و گاز در دریای شمال بر می‌گردد. همچنین ثبات سیاسی حاکم بر کشور نروژ، سبب جلب اعتماد سرمایه‌گذاران شده که این موضوع نیز نقش مهمی را در رشد و پایداری اقتصادی این کشور ایفا می‌کند. در نهایت باید به این موضوع نیز اشاره کرد که برنامه‌های هوشمندانه دولت این کشور در جهت توزیع ثروت بین جمعیت 5.3 میلیون نفری آن، سبب شده تا کیفیت زندگی در این کشور بالا ‌باشد.

سنگاپور

سنگاپور، یک جزیره کوچک در جنوب شرقی آسیا با مساحتی کمتر از تهران، که با همین مساحت کم خود، یکی از ثروتمندترین و توسعه یافته‌ترین کشورهای جهان است. با وجود اینکه این کشور منابع طبیعی آنچنانی ندارد، اما تجارت آزاد و همکاری‌های تجاری در عرصه بین المللی آن را به یک کشور ثروتمند تبدیل کرده است. سنگاپور در سال ۲۰۱۱ لقب کشوری با بیشترین میلیونر را از آن خود کرد. در سال ۲۰۲۴ میزان دارایی خالص این کشور چیزی حدود ۸۸,۴۴۷ دلار آمریکا محاسبه شده است.

ایالت متحده از کشور های ثروتمند جهان

ایالات متحده

ثروتمندی کشور آمریکا به دیروز و امروز بر نمی‌گردد. این کشور از زمان استقلال خود در قرن هجدهم همچنان یکی از قدرتمندترین و ثروتمندترین کشورهای جهان است.⁩ ایالات متحده در طی این سال‌ها به خوبی از پس چالش‌های اقتصادی برآمده و امروزه اولین واردکننده و دومین صادرکننده در کل جهان محسوب می‌شود. این کشور با کشورهایی همچون usmca، استرالیا، کره جنوبی، سوئیس، اسرائیل و… قراردادهایی تحت عنوان تجارت آزاد دارد. اقتصاد آمریکا بر پایه منابع طبیعی فراوان، زیرساخت‌های توسعه یافته و در نهایت بهره‌وری بالا استوار است. در سال ۲۰۲۴ میزان دارایی خالص این کشور چیزی حدود۳۷۳, ۸۵ دلار محاسبه شده است که بدین واسطه توانسته رتبه ۶ را بین ثروتمندترین کشورهای جهان کسب کند.

در آمریکا مقررات ایالتی بسیاری وجود دارد و این امکان را برای مشتریان بین‌المللی خود به وجود آورده تا بتوانند پول‌های خود را از حساب‌‌هایشان در ایالات متحده منتقل کرده و حداقل مالیات را بپردازند. بسیاری در تلاش برای دریافت اقامت آمریکا هستند و از همین رو این کشور به کشور آرزوها نیز مشهور است.

ایسلند

در سال‌های بین ۲۰۰۷ الی ۲۰۱۰ کشور ایسلند دچار بحران و فروپاشی اقتصادی شده بود و به عنوان یکی از فقیرترین کشورهای دنیا شناخته می‌شد. بعد از جنگ جهانی دوم، به واسطه صنعتی کردن اقتصاد این کشور و پشت بند آن صنعتی شدن بخش ماهیگیری، نام این کشور به لیست ثروتمندترین کشورهای جهان اضافه شد. کشور ایسلند یکی از اعضای سازمان ناحیه آزاد اقتصاد اروپا بوده و جز محدوده شینگن است. همین موضوع سبب شده تا این کشور به بازار اروپا دسترسی خوبی داشته باشد. اقتصاد کشور ایسلند به ماهیگیری و صنایع مرتبط با شیلات، کشاورزی و منابع انرژی تجدید پذیر، وابسته بوده و در سال ۲۰۲۴ میزان دارایی خالص کشور ایسلند، ۸۴,۵۹۴ دلار محاسبه شده است.

قطر یکی از کشور های ثروتمند

قطر

قطر، کشوری کوچک در خاورمیانه است که بیش از ۷۰ درصد درآمد دولتی خود را مدیون منابع طبیعی، نفت و گاز است. سومین منابع گاز در جهان متعلق به این کشور بوده و از فروش نفت و گاز در راستای رفاه شهروندان خود استفاده می‌کند. قطر از جمله کشورهایی در جهان است که نرخ مربوط به مالیات در آن بسیار پایین است. در واقع میزان دارایی خالص این کشور حدود ۸۱,۴۰۰ دلار، در حدی است که نیاز نباشد شهروندان آن مالیات خاصی را پرداخت کنند.

دانمارک

کشور دانمارک امروزه با تمرکز و بر تحقیق و توسعه به یکی از قطب‌های نوآوری در اروپا تبدیل شده است. همچنین این کشور توانسته است با برنامه ریزی‌های اقتصادی درست میزان دارایی خالص خود را به ۶۸,۸۹۸دلار برساند و بدین شکل دربین ثروتمندترین کشورهای جهان قرار گیرد. جالب است بدانید دانمارکی‌ها بیشترین متوسط بدهی را در سطح اتحادیه اروپا بعد از پولدارترین کشور جهان، لوکزامبورگ، دارند. دانمارک در منطقه شینگن قرار داشته و برای سفر به این کشور باید ویزای توریستی شینگن داشته باشید.

استرالیا

نام ششمین کشور از لحاظ بزرگی در جهان، استرالیا است. این کشور به واسطه میزان دارایی خالص آن در سال ۲۰۲۴، که حدود ۶۶,۵۹۸ است در لیست ۱۰ کشور ثروتمند در جهان جای گرفته است. این کشور رتبه نخست را در جذب ثروتمندان جهان دارد و به نظر می‌رسد کشور امنی برای سرمایه گذاری باشد.

جمع بندی

همانطور که گفتیم، معیارهای مختلفی برای ارزیابی ثروتمندترین کشورهای جهان وجود دارد اما قابل اعتمادترین آن‌ها معیار GDP است. لوکزامبورگ، ایرلند، سوئیس، نروژ، سنگاپور، ایالات متحده، ایسلند، قطر، دانمارک و استرالیا به ترتیب ۱۰ کشور ثروتمند جهان هستند که میزان دارایی خالص آن‌ها بالای ۶۰ هزار دلار آمریکاست.

باید گفت با وجود این که شهروندان این کشورها تا حدودی از رفاه نسبی برخوردارند، اما همه آن‌ها ثروتمند نیستند. در بین این ۱۰ کشور، نام کشورهایی به چشم می‌خورد که در گذشته جز فقیرترین‌ها در جهان بودند اما با برنامه‌ریزی درست امروز در بین ثروتمندترین‌ها قرار گرفته‌اند و شاید در آینده‌ای نزدیک به پولدار ترین کشور جهان تبدیل شوند.

ثروتمندترین کشور دنیا برای دریافت ویزای توریستی شینگن و استفاده از انواع تورهای اروپا و تورهای آسیا و همچنین تورهای نوروزی می توانید با مشاوران قصران گشت در ارتباط باشید.

برای دریافت ویزای توریستی شینگن و استفاده از انواع تورهای اروپا و تورهای آسیا و همچنین تورهای نوروزی می توانید با مشاوران قصران گشت در ارتباط باشید.

سوالات متداول

  • ثروتمندترین کشور جهان چه کشوری است؟
    در سال 2024، لوکزامبورگ عنوان ثروتمندترین کشور دنیا را از آن خود کرد.
  • رتبه ایران در لیست کشور های فقیر و ثروتمند دنیا چند است؟
    متاسفانه ایران با 59 دلار به ازای هر نفر در پایین این لیست قرار گرفته و کشور ثروتمندی محسوب نخواهد شد.

بنر تماس قصران گشت

2 دیدگاه برای ”ثروتمندترین کشورهای جهان 2024

  1. کاش من هم ثروتمند بودم وبه اهداف و آرزوها و خواسته هایم می رسیدم .زندگیم اصلا طبق میل و خواسته هایم نیست واسیر این وآن هستم وکار و…. رابربنده حقیر تحمیل کرده اند .وحق من را خورده اند.وهرروز فقط برسنم اضافه میشود وپیرتر وبدبختر میگردم .وفقط شاهد این وضعیت ناگوارهستم .

    1. زندگی طبق خواسته های هیچکس نیست .. چه فرقی داری با بقیه . نتونستی تغییری توی ساختار زندگیت بدی چون هیچکدوم خوب تربیت نشدیم .. بهتره تو این فاز نباشی و بچسبی به پیشرفتت .. چه بخوای چه نخوای توی هر اِشلی که باشی نهایتا پایانی داره و این برای همه یکسانه در هر اِشلی که باشه..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *