معرفی دیوار چین در پکن
دیوار چین در شهر پکن یکی از آثار باستانی منحصر به فرد و قدرت نظامی آن است که از مشهور ترین بناهای دنیا می باشد. این بنای معماری و باستانی دارای برج های دیده بانی، دروازه های عظیم، دیوارهای بلند، سکوهای دیواری و برج های آتش است. این دیوار با طول بیش از ۶۰۰۰ کیلومتر و با قدمت قبل از قرن ۷ از بسیاری از شهرها مانند نینگ شیا، پکن، مغولستان داخلی، گانسو، لیائونینگ، جیایوگوان، هبئی و تیانجین می گذرد. در امتداد این دیوار که رودخانه و کوه های بلندی قرار دارد، دیوارها را با استفاده از آرد برج چسبیده به آجرها ایجاد کرده اند.
توریستان چینی و خارجی پس از پیمودن دیوار احساس افتخار و خشنودی میکنند. بسیاری از سران کشورهای خارجی نیز از این اثر بزرگ بازدید کرده اند. از جمله بخشهای از دیوار چین مانند بادلینگ در نزدیکی بیجنیگ دیوار سی ما تای، دیوار موتیان یو، دروازهشان حای گوان و دروازه جایوگوان حفظ شده اند. این بخش ها از قسمت های مشهور و دیدنی دیوار به شمار می روند که هر ساله گردشگران زیادی از آنها بازدید میکنند.
دیوار چین که یکی از عجایب هفت گانه دنیا به شمار می رود، در حقیقت به عنوان دیوار دفاعی ساخته شده است. همچنین بزرگترین دیوار جهان، طولانیترین و بزرگترین سازهٔ مهندسی نظامی نیز محسوب میشود. دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین می باشد که در طول این سال ها بخش هایی از آن آسیب دیده است.
این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۲۱٬۱۹۶ کیلومتر امتداد دارد و در سال ۱۹۸۷ میلادی جزو میراث جهانی قرار گرفته است. ارتفاع دیوار بزرگ چین 25 فوت است و عرض آن تقریباً به 15 تا 30 فوت می رسد. ارتفاع برج دیوار نیز 1.8 متر است و ارتفاع جانپناههای آن دارای 1.2 متر می باشند. در هر 500 متردر امتداد دیوار یک برج قرار دارد. سربازان از این برجهای جانبی به عنوان سنگر استفاده می کردند.
قلعههای دیوار در مهمترین نقاط آسیبپذیر دیوار ساخته شده اند. از جمله این بناها می توان به قلعه عبور جویونگ، قلعه عبور شانگهای و قلعه عبور جیائو اشاره کرد. در امتداد دیوار پنجرههای بسیاری قرار دارند که برای تیراندازی سربازها استفاده می شده است.