مرز کدام کشورهای اتحادیه اروپا در تابستان باز میشود؟ – اغلب کشورهای اروپایی مدتها است که در مسیر کاهش محدودیتهای وضع شده پس از شیوع ویروس کرونا و همهگیری بیماری کووید ۱۹ حرکت کرده و مقررات سختگیرانه قرنطینه را با حفظ تدابیر احتیاطی مبتنی بر فاصله گذاری اجتماعی برداشتهاند.
شهروندان اروپایی اینک با توجه به نزدیک شدن به زمان تعطیلات تابستانی به تدریج خود را برای انجام سفر در شرایط جدید آماده میکنند. با این وجود برخی کشورها نظیر فرانسه به شهروندان خود توصیه کردهاند که از انجام سفرهای خارجی تا حد امکان پرهیز کنند و تعطیلات تابستانی خود را در داخل کشور بگذرانند.
در ادامه به فهرستی که مرز کدام کشورهای اتحادیه اروپا در تابستان باز میشود؟ و بهروزرسانیشده از اطلاعاتی در خصوص وضعیت مرزهای داخلی اروپا و اقدامات انجام شده برای برداشتن محدودیتهای سفر در قاره سبز در اختیار شما قرار دهیم ، با ما همراه باشید.
آلمان
وزارت کشور آلمان اعلام کرد بخشهایی از مرزهای این کشور برای شهروندان اتریش، سوئیس و فرانسه از شنبه پیش رو تحت تدابیر شدید امنیتی باز خواهد شد. پانزدهم جولای نیز همچنان به عنوان تاریخ مقرر برای آغاز سفرهای بین کشورهای اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده است.
با این حال هشدارهای رسمی آلمان درباره سفرهای خارج از اتحادیه اروپا همچنان باقی است و مشخص نیست که دولت چه زمانی برای سفرهای بینالمللی در ابعاد وسیعتر چراغ سبز نشان خواهد داد.
فرانسه
کنترل مرزی در فرانسه نیز کاهش یافته و طبق تصمیم دولت این کشور، از محدودیتهای پیشین کاسته شده است. همه گذرگاههای مرزی فرانسه از روز شنبه ۱۶ مه قابل عبور خواهند بود. با وجود این پلیس در گذرگاههای مرزی به کنترل مسافران ادامه خواهد داد.
بر اساس خبری که روز شنبه ۱۶ مه از سوی سایت “تاگسشاو” وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان منتشر شده، کنترل مسافران در مرزهای فرانسه به شکل گزینشی صورت میگیرد و پلیس مرزی از کنترل همه خودروها اجتناب میورزد.
خانوادههایی که برخی از اعضایشان در آن سوی مرز فرانسه زندگی میکنند، میتوانند با ارائه مدرک از مرز بین شهر کل واقع در آلمان و فرانسه عبور کنند.
این قاعده همچنین شامل آن دسته از زوجهایی میشود که رسما ازدواج نکردهاند. شرکت در مراسم خانوادگی و مراسم دینی نیز از دیگر دلایل مشروع برای عبور از مرزهای فرانسه اعلام شده است.
ایتالیا
ایتالیا اولین کشور اروپایی بود که با ظهور علائم ابتلا به کرونا در بین ساکنانش، محدودیتهای اجتماعی را به اجرا گذاشت و از ۴ مه نیز پس از کاهش تدریجی شمار مبتلایان، کاهش سطح قرنطینه سراسری را در دستور کار خود قرار داد.
تاریخ ۳ ژوئن از آن رو به عنوان آغازین روز از سر گیری سفرهای داخلی و بینالمللی انتخاب شده است که یک روز پیش از آن یعنی سهشنبه ۲ ژوئن در ایتالیا «روز جمهوری» نام دارد و تعطیل است. دولت سعی داشته است هرگونه آزادی سفر در این کشور را به بعد از این روزِ تعطیل موکول کند تا از مسافرتهای دسته جمعی در تعطیلات آخر هفتۀ شنبه ۳۰ مه تا سهشنبه ۲ ژوئن و افزایش خطر شیوع کرونا جلوگیری کند.
تا کنون فقط شهروندان ایتالیایی یا خارجیانی که در خاک ایتالیا اقامت دارند، حق سفر به این کشور را داشتند. لازم به یادآوری است که میزان ابتلا به بیماری کرونا در ایتالیا نیز همچون سایر کشورهای اروپایی برای مدتی نسبتا طولانی سیر نزولی داشته است.
گردشگری اصل مهمی در اقتصاد ایتالیا محسوب میشود. در شرایط عادی، ایتالیا پنجمین کشور پر بازدید جهان به شمار میرود. در حقیقت گردشگری، ۱۰ درصد از تولیدات ناخالص داخلی و ۵ درصد از شغلهای این کشور را در بر میگیرد.
اسپانیا
اسپانیا از اول ماه ژوئیه مرزهای خود را به روی جهانگردان خارجی باز خواهد کرد. در حال حاضر تنها شهروندان اسپانیایی، افرادی که مجوز اقامت در این کشور دارند، کارگران مرزی، متخصصان پزشکی، افرادی که وظیفه مراقبت از سالمندان را برعهده دارند و نیز افرادی که برای سفر خود دلیل قانع کنندهای داشته باشند اجازه ورود به بنادر و فرودگاههای این کشور را خواهند داشت.
پرتغال
پرتغال که یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری محسوب میشود نیز اعلام کرده، سواحل و هتلهای این کشور از اواسط ژوئن میزبان گردشگران خواهد بود.
نروژ
با این که نروژ از اعضای اتحادیه اروپا محسوب نمیشود، از کشورهای منطقه اقتصادی اروپا به شمار میرود. از روز چهارشنبه، شهروندان کشورهایی همچون «ایسلند» و «لیختناشتاین» اجازه دارند برای امور کاری و یا درصورت خویشاوندی با یکی از شهروندان نروژ وارد این کشور شوند.این تصمیم مقامات نروژ بیش از آنکه به گردشگری مرتبط باشد برای فراهم کردن شرایط راحتتر برای کارگران فصلی که به نروژ سفر میکنند، اتخاذ شده است.
لهستان
مقامات لهستان نیز اعلام کردند بسته بودن مرزهای این کشور تا ۱۲ ژوئن ادامه خواهد داشت. لهستان همچون سایر اعضای اتحادیه اروپا هنوز تاریخ مشخصی برای از سرگیری سفرهای بینالمللی خارج از اروپا اعلام نکرده است.
کرواسی
وزیر بهداشت کرواسی در گفتوگویی با یکی از رسانههای محلی این کشور اعلام کرد به دلیل مشابه بودن شرایط مبتلایان کرونا در کرواسی و اسلوونی، شهروندان اسلوونی میتوانند در روزهای آینده وارد این کشور شوند.قرار است شهروندان اسلوونی پس از بازگشت از کرواسی از گذراندن دوران قرنطینه معاف باشند.
یونان
به لطف قرنطینه زود هنگام و سختگیرانه که در برخی از موارد از حضور مردم در فروشگاهها نیز جلوگیری میشد، یونان یکی از کشورهای اروپایی با کمترین تعداد مبتلایان به شمار میرود.یونان قصد دارد ۶ نقطه از مرزهای شمالی کشور را در هفتههای پیش رو، به روی گردشگران باز کند.
جمهوری چک
جمهوری چک از روز ۲۶ ماه جاری میلادی مرزهای خود را با آلمان و اتریش بازگشایی کرد و مرز این کشور با اسلوواکی و مجارستان با در نظر گرفتن محدودیتهایی قرار است از امروز/ چهارشنبه ۲۷ ماه مه بازگشایی شود.
شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانند برای انجام فعالیتهای اقتصادی، دیدار با بستگان یا تحصیل در دانشگاه وارد این کشور شوند. کلیه افرادی که برای ورود آنها محدودیتی در نظر گرفته نشده باید گواهی عدم ابتلا به بیماری کووید ۱۹ به همراه داشته باشند.
دانمارک
دانمارک مرزهای خود را به روی مسافران خارجی بسته است. بر اساس محدودیتهای در نظر گرفته شده تنها شهروندان و ساکنان دانمارک، گرینلند و یا جزایر فارو می توانند وارد این کشور شوند؛ این در حالیست که برای شهروندان دیگر کشورهای قاره که توجیهی منطقی برای ورود داشته باشند نیز مجوزهایی در نظرگرفته شده است.
افرادی که دارای اقامت دائم در یکی از پنج کشور نوردیک (دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد) و یا آلمان هستند از ۲۵ ماه جاری میلادی اجازه یافتهاند که در صورت داشتن ارتباط دوستانه یا خانوادگی با شهروندان دانمارکی و یا برای انجام امور تجاری به این کشور سفر کنند.دولت دانمارک قرار است روز بیست و نهم ماه جاری محدودیتهای فعلی را مورد ارزیابی مجدد قرار دهد و در صورت لزوم تصمیمهای جدیدی را در این خصوص اتخاذ کند.
فنلاند
مرزهای زمینی فنلاند دست کم تا ۱۴ ژوئن بسته خواهد بود. دولت فنلاند با این حال از اواسط ماه جاری میلادی مرزهای این کشور را به روی کارگران حوزه شنگن باز کرد.
بالی
جزیره بالی واقع در اندونزی از جمله مکانهایی است که در مهار شیوع ویروس کرونا موفقیتآمیز عمل کرده و تا روز سیام می کمتر از ۳۵۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و چهار مورد مرگ در اثر ابتلا به این ویروس را به ثبت رسانده است.مقامهای بالی امیدوارند از ماه اکتبر شاهد بازگشت گردشگران باشند.اقتصاد بالی به شدت به گردشگری وابسته است. شمار بازدیدکنندگان از بالی در سالهای اخیر افزایش یافته به طوری که در سال ۲۰۱۹، ۶.۳ میلیون نفر از این مکان بازدید کردند.در حال حاضر سفر تمامی شهروندان خارجی به استثنای ساکنان دائمی، سیاستمداران و فعالان حقوق بشر به بالی ممنوع است و مسافران هنگام ورود باید برگه نتیجه منفی آزمایش کرونای خود را ارائه دهند.هنوز مشخص نیست با لغو محدودیتهای سفری، در شرایط ورود به بالی چه تغییراتی ایجاد میشود.
تایلند
تایلند از جمله محبوبترین مقاصد گردشگری جهان است که به دلیل جلوگیری از گسترش کووید-۱۹ از ماه مارس از پذیرش گردشگران ممانعت کرده است.
مقامهای تایلند اعلام کردهاند، پس از بازگشایی مرزهای این کشور محدودیتهایی برای مسافران اعمال خواهد شد و فقط شهروندان کشورهای مشخصی اجازه ورود خواهند داشت و به نظر میرسد مرزهای این کشور در آینده نزدیک به روی کشورهایی با آمار بالای ابتلا به کرونا باز نخواهد شد.اخیرا ممنوعیت پروازهای تجاری بینالمللی به تایلند به سیام ژوئن افزایش یافت و فرودگاه بینالمللی «پوکت» نیز همچنان بسته باقی خواهد ماند.پیشبینی میشود شمار گردشگران این کشور در سال جاری به ۱۴ تا ۱۶ میلیون نفر کاهش پیدا کند.فروشگاهها، موزهها و برخی از مقاصد گردشگری این کشور فعالیت خود را آغاز کردهاند و «کاخ بزرگ» در «بانکوک» نیز در چهارم ژوئن بازگشایی خواهد شد.
مالدیو
«مالدیو» که شامل بیش از ۱۰۰۰ جزیره میشود پس از شناسایی دو مبتلا به ویروس کرونا در ماه مارس، مرزهایش را بست و تمامی پروازها را لغو کرد.به گفته وزیر گردشگری مالدیو، این کشور اواخر سال ۲۰۲۰ آماده پذیرش گردشگران خواهد بود و گردشگران هنگام ورود باید گواهی منفی بودن آزمایش کرونای خود را به همراه داشته باشند.تا روز سیام ماه می، ۱,۴۵۷ مبتلا و پنج مرگ در اثر ابتلا به ویروس کرونا در مالدیو گزارش شده است.مالدیو در سال ۲۰۱۹، میزبان بیش از ۱.۷ میلیون گردشگر بود و انتظار داشت این رقم را در سال ۲۰۲۰ به دو میلیون برساند.
گرجستان
پیش از شیوع ویروس کرونا، گرجستان شاهد توسعه گردشگری بود. شمار بازدیدکنندگان از این کشور در سال ۲۰۱۹ به پنج میلیون نفر رسیده بود که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش هفتدرصدی داشته است.اما به دلیل وقوع بحران کرونا، این کشور نیز همچون سایر کشورها در ماه مارس مرزهایش را به روی گردشگران بست.مقامهای گرجستان که مشتاق پذیرش مجدد گردشگران هستند، یکم جولای را به عنوان تاریخ آغاز گردشگری بینالمللی برای این کشور اعلام کردهاند.