قاره اروپا معروف به قاره سبز، دارای 50 کشور می باشد که 27 کشور آن به عنوان کشورهای عضو اتحادیه اروپا شناخته می‌شوند. این قاره دارای دارای جزایر بسیار زیادی می باشد که بزرگترین و شناخته شده ترین آنها جزایر ایسلند و بریتانیا هستند.

قاره اروپا به دلیل داشتن مناطق سرسبز و دیدنی به قاره سبز معروف است و هر ساله گردشگران بسیاری را از سرتاسر دنیا به خود جذب می کند. در این میان، ایرانیان بسیاری با تور اروپا یا با اخذ ویزای شینگن به کشورهای این قاره به منظور گردشگری یا اقامت سفر می کنند.

اگر می‌خواهید بیشتر با کشورهای عضو اتحادیه اروپا آشنا شوید، حتما ادامه مطلب را با دقت مطالعه نمایید.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا

در سال 1944 و پس از اتمام جنگ جهانی دوم ما بین کشورهای صنعتی دنیا قراردادی به نام برتن وودز منعقد گردید و دلار به عنوان پول بین المللی و رسمی شناخته شد. به این ترتیب نرخ تبدیل پول سایر کشورها به نسبتی ثابت با نرخ دلار تعیین شد. پس از 20 سال از این قرارداد آمریکا با کسری بودجه مواجه شد و کشورهایی که ذخیره کننده دلار بودند اعتماد خود را به آمریکا و دلار از دست دادند. در سال 1971 رئیس جمهور وقت آمریکا این قرارداد را لغو کرده و به این ترتیب ارزش دلار افت کرد.

در سال 1958 کشورهای اروپایی به منظور ایجاد آشتی و همکاری اقتصادی جامعه اروپایی تشکیل دادند و تصمیم گرفتند سیستم پولی واحدی را ایجاد کنند و پس از آن به منظور نقل و انتقال آسانتر کالا و تجارت و رفت و آمد مردم میان کشورهای عضو، قرارداد اتحادیه اروپا تنظیم شد.

در ابتدا 27 کشور ، عضو اتحادیه اروپا شدند به مرور کشورهای دیگر ی وارد و یا از این اتحادیه خارج شدند. به این ترتیب اقتصاد این اتحادیه و منطقه روز به روز قوی تر شد به گونه ای که 30 درصد از تولید ناخالص داخلی به اتحادیه اروپا اختصاص داده شد.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

به طور کلی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا هستند که عبارتند از:
1. اتریش
2. بلژیک
3. بلغارستان
4. کرواسی
5. قبرس
6. جمهوری چک
7. دانمارک
8. استونی
9. فنلاند
10. فرانسه
11. آلمان
12. یونان
13. مجارستان
14. ایرلند
15. ایتالیا
16. لتونی
17. لیتوانی
18. لوکزامبورگ
19. مالت
20. هلند
21. لهستان
22. پرتغال
23. رومانی
24. اسلواکی
25. اسلوونی
26. اسپانیا
27. سوئد

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

کشورهایی که از اتحادیه اروپا خارج شدند

از زمان تشکیل اتحادیه اروپا تا به امروز کشورهای بسیاری به این اتحادیه پیوستند یا از آن خارج شدند که مهمترین آن خروج بریتانیا در سال 2020 بود که با نام برگزیت شناخته می شود.

دو دلیل باعث خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شد:

1- بحث مهاجرت میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. بحران هایی که در سال های اخیر برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با آن مواجه شدند باعث ورود تعداد زیادی مهاجر بدون نیاز به دریافت ویزای انگلیس شد که این مسئله مشکلات اقتصادی بسیاری برای دولت ایجاد کرد. انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، قوانین سختگیرانه تری را برای پذیرش مهاجر تنظیم کرد که به نظر منطقی تر می رسد.

2- یکی از بندهای قرارداد بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا نبود تعرفه برای واردات و صادرات است که این مسئله برای کشوری مانند انگلیس که 56 درصد از صادراتش به کشورهای عضو اتحادیه اروپا است اصلا به صرفه و معقول نبود. به این ترتیب انگلیس تصمیم به خروج از اتحادیه اروپا گرفت.

واحد پولی

در سال 1898 و پس از اتحاد دو آلمان شرقی و غربی دولت فرانسه پیشنهاد پول مشترک اروپایی را مطرح کرد. به این ترتیب 12 کشور عضو اتحادیه قراردادی امضا کرده و پول مشترک اروپایی یعنی یورو را به تصویب رساندند. در سال 2002 یورو وارد بازارهای جهانی شد و به سرعت رشد کرد و جایگاه خود را در بازارهای بین المللی پیدا کرد.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

مهمترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا

در سال 2019 تولید ناخالص 27 کشور عضو اتحادیه اروپا حدودا 14 تریلیون یورو بوده که نسبت به سال 2018 بیست درصد رشد داشته است. 5 کشور آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و هلند به عنوان کشورهای مهم در اتحادیه اروپا شناخته شده‌اند.

آلمان

حدودا 25 درصد از تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا متعلق به آلمان است. نیروی کار حرفه ای و اقتصاد تقریبا با ثبات از برترین ویژگی های آلمان است. میزان بزهکاری در این کشور پایین و معروف ترین برندهای خودروسازی متعلق به این کشور است.

فرانسه

بعد از آلمان فرانسه تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا را بر عهده گرفته است. فرانسه دارای باغات و زمین های کشاورزی بی شماری است که از این طریق تولید محصولات کشاورزی و حتی لبنی اروپا را در دست دارد. شهرهای مهمی مانند پاریس، لیون، نیس هرکدام علاوه بر بخش گردشگری در بخش تولیدات داخلی نیز سرآمد هستند. در تابستان 1403 تور فرانسه را از دست ندهید.

ایتالیا و اسپانیا

این دو کشور نیز هر کدام سهم مهمی در تولیدات ناخالص داخلی اتحادیه اروپا دارند. ایتالیا از نظام سرمایه داری و پیشرفته تبعیت می کند. همچنین صنایع فلزی، وسایل نقلیه، هواپیماسازی و محصولات کشاورزی مانند گندم، برنج و سبزیجا نیز از تولیدات خام این کشور است.

کشور اسپانیا بعد از جایگزینی یورو به جای پزو (پول ملی اسپانیا) جهشی نسبی را در اقتصاد خود تجربه کرد.تا قبل از آن اسپانیا اقتصادی ضعیف و تورم بالا را تجربه می کرد. اما در سال های اخیر صنعت گردشگری توانسته است بخشی از کمبودهای اسپانیا را جبران کند. 9 درصد ازتولید ناخالص اتحادیه اروپا دست کشور اسپانیا است.

هلند

هلند نیز پنجمین کشوری است که در تولید ناخالص اتحادیه اروپا نقش به سزایی دارد. علاوه بر گل و گیاه، کشاورزی و دامپروری نیز از تولیدات داخلی هلند است.

کشورهای عضو شینگن و اتحادیه اروپا

۲۶ کشور اروپایی (۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۴ کشور غیر عضو شامل نروژ، سوئیس، ایسلند و لیختن اشتاین) عضو پیمان شینگن هستند و رفت و آمد میان این کشورها بدون اخذ ویزا مجاز و امکان پذیر است. علاوه بر رفت و آمد، کشورهای عضو حوزه شینگن امتیازاتی را نیز برای شهروندان خود و افرادی که دارای ویزای شینگن هستند نیز در نظر گرفته اند. پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به اخذ ویزای شینگن را مطالعه فرمایید.

وضع قوانین در اتحادیه اروپا

طبق تعهدی که بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام شده است، نهادهایی در داخل اتحادیه اروپا مسئول تصویب و نظارت بر قوانین کشورهای عضو می‌باشند. این نهادها عبارتند از:

  • پارلمان اروپا

این نهاد مسئول تصویب قوانین، تعیین بودجه و کنترل کمیسیون اعضای اتحادیه اروپا می‌باشد. پارلمان، مجموعه‌ای از نمایندگان کشورهای عضو است که هر ۵ سال یکبار براساس رای گیری عوض می‌شوند.

  • شورای اروپا

این شورا متشکل از نمایندگان دولت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که می‌توانند با وزیران، نخست وزیر و رییس جمهور کشورهای عضو، جلساتی را برگزار کرده و پیرامون مواردی همانند سیاست‌های کلی، تصویب قوانین و ایجاد هماهنگی بین کشورهای عضو تصمیم گیری نمایند.

  • کمیسیون اروپا

هر چهار سال یکبار پارلمان و شورای اروپا نمایندگان بی‌طرفی را به عنوان اعضای کمیسیون اروپا معرفی می‌کنند. این کمیسیون باید در پیشنهاد قوانین، اجرای سیاست‌های مربوط به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و نظارت بر اجرای قوانین، فعالیت داشته باشد.

  • دادگاه عدالت اروپا

این دادگاه متشکل از قضات و وکلایی است که توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشخص می‌شوند. هدف از برگزاری این دادگاه، حل اختلاف و حفظ حقوق و قوانین بین کشورهای اتحادیه اروپا می‌باشد.

بنر تماس قصران گشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *