معرفی فرودگاه بین المللی استانبول
فرودگاه بین المللی استانبول موضوعی است که در این مقاله قصد معرفی آن را داریم. فرودگاه بین المللی استانبول یکی از بزرگترین و مجهزترین فرودگاههای در حال حاضر دنیاست. با توجه به این که هر ساله تعداد زیادی از ایرانیان به کشور ترکیه سفر می کنند، بنابراین بهتر است بیشتر با آن آشنا شویم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات دقیقتری در مورد این فرودگاه بزرگ به دست بیاورید.
این فرودگاه بی نظیر در منطقه آرناوت کوی در قسمت اروپایی استانبول ساخته شده است. فرودگاه جدید استانبول که در واقع بیرون از شهر قرار گرفته، طبق برآوردی که انجام شده به یکی از بزرگ ترین و پرتردد ترین فرودگاه های جهان تبدیل خواهد شد. همچنین کد انحصاری فرودگاه IGA، کد یاتا فرودگاه قرار است به IST تغییر یابد.
این فرودگاه به خاطر طراحی برج کنترل ترافیک هوایی و ساختمان فنی خود نخستین جایزه خود را در مسابقه سال 2015 معماری بین المللی شیکاگو دریافت نمود. این جایزه توسط موزه معماری و طراحی شیکاگو با همکاری مرکز اروپایی معماری، هنر، طراحی و مطالعات شهری برگزار گردید.
قبل از افتتاح فرودگاه جدید استانبول تمامی پرواز ها در فرودگاه آتاتورک به زمین می نشستند. با راه اندازی فرودگاه جدید اسم رسمی این فرودگاه، فرودگاه استانبول و یا Istanbul Yeni Havalimani نام گرفت.
فرودگاه جدید استانبول، 350 مقصد در سراسر جهان را برای جابهجایی مسافر و محموله پوشش میدهد و همچنین به 100 شرکت هواپیمایی داخلی و خارجی نیز خدمات مختلفی ارائه میکند.
فرآیند ساخت فرودگاه بین المللی:
این فرودگاه دارای مساحتی حدود 76 میلیون و 500 هزار متر مربع می باشد که برای ساخت آن مبلغ 12 میلیارد دلار اعتبار در نظر گرفته شده است. همچنان چند فاز از فازهای مختلف فرودگاه در دست ساخت هستند که تا سال 2030 قرار است به طور کامل به اتمام برسد.
در حالت کلی ساخت فرودگاه بین المللی استانبول شامل چهار مرحله است. بعد از تکمیل تمام فاز و مراحل، در نهایت ظرفیت آن به 150 میلیون مسافر خواهد رسید.
فاز اول:
فاز اول ساخت فرودگاه بین المللی استانبول 42 ماه به طول کشید. این فاز شامل ترمینال اصلی با ظرفیت 90 میلیون مسافر در مساحت 1,440,000 مترمربع می باشد. البته این فرودگاه دارای سه باند است که در نهایت به شش باند افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه ظرفیت جابهجایی تا سقف 200.000.000 مسافر افزایش خواهد یافت.
دو باند موازی متصل به هشت مسیر در غرب ترمینال اصلی نیز از این ۳ باند راه اندازی شده است. در این فاز سه بلوک فنی برای تعمیرات، نگهداری و سوخت رسانی، یک برج مراقبت هواپیما و هشت برج کنترل رمپ و همچنین انبار برای هواپیماهای حمل و نقل و بار نیز ساخته شده است.
سرویس های دیگری از قبیل بیمارستان، سالن استراحت و نمازخانه، سالن کنفرانس و هتل نیز در فرودگاه بین المللی استانبول برنامه ریزی شده است.
فاز دوم:
در فاز دوم سومین باند مستقل به شرق ترمینال اصلی متصل می شود و برنامه ریزی برای ساخت ترمینال دوم نیز صورت می گیرد.
ترمینال دوم این فرودگاه دارای 60 میلیون ظرفیت با مساحت آن 960 هزار مترمربع است.
فرودگاه بین المللی استانبول پس از اتمام تمامی فازها شامل 6 باند، پارکینگ با ظرفیت 500 هواپیما، سالن های vip، پارکینگ با ظرفیت 70 هزار اتومبیل، مرکز درمان و پزشکی، 4 ترمینال، ایستگاه های آتش نشانی، هتل و غیره خواهد بود.
وسایل حملونقل فرودگاه:
ماشین:
اگر ماشین شخصی دارید در نظر داشته باشید که فاصله فرودگاه جدید استانبول تا مرکز استانبول ۵۰ کیلومتر است؛ که به وسیله ماشین، ۶۰ دقیقه تا رسیدن به مرکز استانبول زمان میبرد.
اتوبوس:
از ۲۹ اکتبر سال ۲۰۱۸، اتوبوسهای عمومی (اتوبوس جدید فرودگاه) در مسیر فرودگاه و شهر استانبول عبور رفتوآمد دارند. بین سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۸ حملونقل اتوبوس توسط دو شرکت HAVAİST و İETT اداره میشود که هر دو سرویسدهنده اتوبوس متعلق به شرکت Otobüs AŞ هستند.
هر روز درمجموع ۱۵۰ دستگاه اتوبوس بین مسیر فرودگاه بین المللی استانبول و ناحیه اروپایی و آسیایی استانبول در رفتوآمد هستند.
۲۰ مسیر HAVAİST و ۳ مسیر İETT وجود دارد که شما میتوانید در ادامه و در جدول زیر ببینید. بسته به مقصدی که دارید، زمان سفر شما بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه خواهد بود.
ایستگاه اتوبوس طبقه ۲ با آسانسورها و پلهبرقیها قابل دسترسی است که میتوانید بلیطهای خود را در اینجا خریداری کنید. شما میتوانید برای یک استانبول کارت (Istanbulkart) قابل شارژ ۵ کارت عبور و یا ۱۰ کارت عبور را انتخاب کنید.
در فرودگاه بین المللی استانبول، خریداری این کارتها از طریق کانتر بلیط HAVAİST و دستگاه biletmatik امکانپذیر است که این دستگاهها در دورنگ زرد و آبی موجود هستند.
در نظر داشته باشید که دستگاههای خرید بلیط زرد رنگ Istanbulkart و ۵ کارت عبور را به فروش میرسانند و دستگاههای خرید بلیط آبی رنگ، Istanbulkart و ۱۰ کارت عبور را به فروش میرسانند.
شما میتوانید از یک استانبول کارت برای چندین نفر استفاده کنید. همچنین کودکان تا ۵ سال، نیاز به خرید بلیط ندارند و سفر آنها با حملونقل عمومی در استانبول رایگان است
مسیرهای اتوبوس:
خدمات اتوبوسرانی با بالاترین فرکانس و تکرار در مسیرهای پر تردد IST-۵ فرودگاه استانبول به سمت منطقه بشیکتاش Besiktas، IST-۱۸ فرودگاه استانبول به سمت منطقه مجیدیه کوی Mecidiyeköy و IST-۱۹ فرودگاه بین المللی استانبول به سمت منطقه تکسیم Taksim در جریان هستند؛ که این اتوبوسها هر ۱۵ دقیقه به سمت فرودگاه و از فرودگاه به سمت شهر میروند.
طولانیترین مسیر، یعنی ۹۷ کیلومتر، فرودگاه استانبول – پندیک (۳۰ لیره ترکیه)، منطقهای در بخش شرقی استانبول است. اتوبوس سریعالسیر فرودگاه H-۲ به سمت ایستگاه مترو Şişli-Mecidiyeköy در حال حاضر ارزانترین مسیر دسترسی از فرودگاه بین المللی استانبول به سمت شهر است که قیمت آن با استانبول کارت ۵.۲۰ لیر و زمان سفر ۳۵ دقیقه است.
پس از رسیدن به آنجا میتوانید مسیر خود را به خط مترو M۲ به سمت Taksim و Sultanahmet تغییر دهید که قیمت آن ۲.۶۰ لیر است. اتوبوسهای HAVAİST فضای مناسبی برای قرار دادن چمدانهای شما در قسمت پایین اتوبوس ارائه میدهند؛ در حالی که اتوبوسهای İETT فضای محدودی برای بار دارند.
پارکینگ:
فرودگاه جدید استانبول به مسافران خود گزینههای پارکینگ مختلفی را از درجهیک تا اقتصادی ارائه میدهد. پارکینگ فرودگاه بین المللی استانبول دارای ظرفیت ۱۸ هزار اتومبیل است که در نوع خود بزرگترین در اروپا به شمار میرود.
علاوه بر این، گزینههای پارکینگ جایگزین در نزدیکی فرودگاه در دسترس هستند که میتوانید پیش از سفر خود بهراحتی این پارکینگها را رزرو کرده و با خیال راحت و با اطمینان از محل پارک برای ماشین خود سفر کنید.
ویژگیها و امکانات فرودگاه:
با توجه به این که استانبول در منطقه ای از جهان قرار دارد که از طریق هواپیما از 2 نقطه شهرهای شانگهای و نیویورک تنها 9 ساعت فاصله دارد، بنابراین این فرودگاه جدید استانبول می تواند دنیا را به هم نزدیک تر کند.
این فرودگاه دارای بالاترین سطح امنیتی و جدیدترین فناوری ها می باشد. همچنین برای اولین بار در دنیا از سامانه رادار زمینی در آن جا استفاده شده است.
در مجموع 9 هزار دوربین هوشمند و 8 دوربین حس گر حرکت در پایانه های مسافربری و پارکینگ ها به کار رفته است.
زیر ساخت های مربوط سامانه های هوشمند تشخیص پلاک خودرو و تشخیص چهره یکی دیگر از امکانات پیشرفته فرودگاه جدید استانبول به شمار می رود.
معماری خاص محوطهی فرودگاه نیز از ویژگی های منحصر به فرد فرودگاه است که بسیار شبیه به معماری مساجد استانبول است.
در نهایت اینکه فرودگاه بین المللی استانبول برای اولین بار، باندش را به 34.183 لامپ دارای نور کافی به طول 3750 متر و عرض 60 متر، مجهز کرده است.
از دیگر امکانات این فرودگاه عبارت اند از:
- محوطه ای بالغ بر 18 پارکینگ بوده که گنجایش 250 هزار اتومبیل را در خود دارد.
- ترمینال اصلی با مجموع ظرفیت مسافر از 90 میلیون با مساحت 1.300.000 متر مربع ( 14.000.000 فوت مربع )
- ساختمان دوم ترمینال با مساحت 170.000 متر مربع ( 1.800.000 فوت مربع )
- 88 هواپیما جت پل
- پارکینگ داخلی با ظرفیت 12.000 ماشین
- 2 باند مستقل فرودگاه
- 8 راه موازی تاکسیوی taxiways
- حدود 4.000.000 متر مربع از صحن فضا
- یک برج کنترل ترافیک هوایی (طراحی شده به شکل گل لاله)
- سیستمهای ارتباطی و آب و هوایی
- سالن VIP
- باربری و ترمینالهای حمل و نقل هوایی عمومی و …
- بیمارستان ها
- سالن های نماز
- اتاق های مجزا
- مراکز کنوانسیون هتل ها (451 اتاق) و … .
آژانس مسافرتی قصران گشت با ارائه خدماتی همچون برگزاری تور های مسافرتی مانند تور ترکیه و ارائه خدمات اخذ ویزا از جمله ویزای کانادا، ویزای شینگن و پیکاپ ویزا در خدمت شما عزیزان است. چنانچه قصد دارید با تور ترکیه قصران گشت به این کشور مسافرت کنید جهت مشاوره رایگان با شماره 88697080 تماس حاصل فرمایید.