افراد به دلایل مختلفی ممکن است قصد خروج از کشور را داشته باشند. مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و یا سفرهای توریستی و زیارتی از جمله دلایلی هستند که اغلب افراد را به سفر وا می دارد.
در کشور ما، شرایط خروج از کشور افراد زیر 18 سال، قوانین مخصوص به خود را دارد که تبعیت از آن ها ضروری است. این نوشته مروری ست بر شرایط خروج از کشور افراد زیر 18 سال از کشور و سایر متقاضیان خروج از کشور.
شرایط خروج از کشور افراد زیر 18 سال
اکثر افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، در سن زیر 18 سال هستند و البته بهترین زمان هم برای دریافت ویزای تحصیلی، آغاز تحصیل از مقاطع پیش از دانشگاه است. پس باید شرایط خروج از کشور افراد زیر 18 سال را بدانید.
-
شرایط خروج از کشور پسران زیر 18 سال
پسران زیر 18 سال برای خروج از کشور نیاز به گذرنامه و رضایت پدر دارند. بنابراین متقاضی باید همراه با پدر خود به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و رضایتنامه دریافت کند. این رضایتنامه می بایست به صورت کتبی باشد و توسط پدر یا قیم قانونی متقاضی امضا و ارائه شود.
-
شرایط خروج از کشور دختران زیر 18 سال
دختران مجرد زیر 18 سال برای خروج از کشور علاوه بر داشتن پاسپورت معتبر، باید رضایت ولی خود را نیز داشته باشد. ولیِ دختر شامل پدر و یا جد پدری است. در صورتی که پدر و مادر دختر مجرد زیر 18 سال متارکه کرده باشند و پدر و یا جد پدری دختر نیز در دسترس نباشند، وی برای خروج از کشور می تواند از طریق حکم دادگاه اقدام کند و از کشور خارج شود.
بانوان مجرد بالای 18 سال برای خروج از کشور نیازی به اجازه از هیچ فرد و مرجعی ندارند.
بانوان متاهل برای دریافت گذرنامه و خروج از کشور نیاز به اجازه همسر خود دارند. به این ترتیب برای سفرهای خارجی خانم باید علاوه بر مدارک اصلی مانند پاسپورت، گواهی خروج از کشور و رضایتنامه کتبی همسر را نیز دارا باشد.
اجازه خروج از کشور برای تحصیل
افراد زیر 18 سال که قصد ادامه تحصیل و خروج از کشور را دارند، حتی با وجود دریافت بورسیه تحصیلی نیز به اجازه پدر و ولی خود نیاز دارند. در این مورد نیز در صورتی که پدر و یا جد پدری در قید حیات و یا در دسترس نباشد، متقاضی برای خروج از کشور باید حکم دادگاه داشته باشد.
شرایط و مدارک لازم برای دریافت گذرنامه افراد زیر 18 سال
همه افراد برای دریافت گذرنامه باید به یکی از دفاتر پلیس + 10 مراجعه کنند. برای دریافت گذرنامه همراه داشتن مدارک زیر الزامی است:
- اصل شناسنامه
- اصل کارت ملی
- فرم تکمیل شده دریافت گذرنامه
- پاسپورت منقضی شده سابق
- عکس بیومتریک (بدون عینک و هر گونه لوازم اضافی، برای بانوان حجاب کامل و مشخص بودن گردی کامل صورت ضروری است)
- اجازه محضری پدر، قیم و یا همسر متقاضی
- در صورت فوت همسر گواهی فوت و اصل شناسنامه متوفی الزامیست.
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت
شرایط رضایتنامه محضری برای خروج از کشور افراد زیر ۱۸ سال
همانگونه که گفتیم پسران و دختران زیر ۱۸ سال که میخواهند به خارج از کشور بروند، حتماً به رضایت ولی نیاز دارند. بنابراین باید به محضر بروند و رضایت نامه را تنظیم کنند. شرایط تنظیم رضایتنامه محضری به شرح زیر میباشد:
- تنظیم رضایتنامه باید حتماً در دفتر اسناد رسمی انجام شود.
- حضور پدر و مادر الزامیست. در صورت فوت والدین، باید جد پدری در دفترخانه حضور پیدا کند.
- اگر فرد متقاضی هیج کس را ندارد، باید از طرف دادگاه حکم دریافت نماید.
- والدین و فرزند باید اصل شناسنامه و کارت ملی خود را ارائه کنند.
- در متن رضایتنامه باید مشخصات کامل فردی که قصد سفر دارد شامل نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، شماره ملی، تاریخ تولد و موارد دیگر ذکر گردد. همچنین باید مقصد سفر و تاریخ رفت و برگشت مشخص شود.
- باید مبلغ و نوع ضمانت نامه در رضایتنامه قید گردد.
قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی
پسران بالای 18 سال که قصد ادامه تحصیل و مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور را دارند با دریافت معافیت تحصیلی می توانند به خارج از کشور سفر کنند.
همچنین تا زمانی که فرد در داخل ایران مشغول به تحصیل است، مشمول معافیت تحصیلی است.
برای مهاجرت تحصیلی بعد از اینکه از دانشگاه مورد نظر پذیرش تحصیلی دریافت کردید، با مراجعه به دفاتر پلیس + 10 درخواست خود را برای خروج از کشور ثبت کنید.
قوانین خروج از کشور مشمولین نظام وظیفه شامل موارد زیر است:
- 30 روز جهت شرکت در مقالات و کنفرانس های علمی در تمامی مقاطع تحصیلی و 45 روز جهت شرکت در دوره های کارگاهی و آموزشی مشمول نظام وظیفه می تواند از کشور خارج باشد.
- متقاضی باید در وضعیت تحصیلی مشخصی قرار داشته باشد. به این معنی که دانشجو و در حال تحصیل است و یا تحصیلات خود را به پایان رسانده باشد.
- فرد متقاضی باید دارای برگ اعزام بدون هیچ غیبتی باشد.
- طول مدت سفر باید مشخص و تاریخ آغاز و پایان آن تعیین شده باشد. مدت زمان مجاز برای سفر زیارتی 30 روز و برای حج تمتع 50 روز است.
متقاضی بعد از دریافت پذیرش از یک دانشگاه خارجی، با در دست داشتن و ارائه مدارکی که نشان دهنده معافیت تحصیلی وی است و با پرداخت مبلغ وثیقه، می تواند از کشور خارج شود.
کلام آخر
همانگونه که در این مطلب متوجه شدید، افرادی که زیر ۱۸ سال هستند باید از یکسری قوانین تبعیت کنند تا اجازه خروج از کشور را داشته باشند. برای اینکه خطایی در این کار مرتکب نشوید و ناخواسته تخلف قانونی از شما سر نزند، بهتر است تحت نظر موسسات معتبری همانند قصران گشت پیش بروید. این مجموعه نه تنها در زمینه ارائه تورهای اروپایی و ویزای شینگن فعالیت دارد بلکه در حوزه های دیگری نیز در کنار شما خواهد بود. میتوانید صفر تا صد کار را به قصران گشت بسپارید.
سلام من 14 سالمه میتونم برای مهاجرت برم کره
زیر هجده سال به دوبی میزارن مثلا همراه خواهر؟
سلام من 14سالمه برای دبیرستان میزارن بریم کره
دحتر ۱۰ ساله برای خروج از کشور با پدربزرگ و مادربزرگ مادری بدون پدر و مادر بغیر از پاسپورت به چه کدارکی نیاز دارد؟
برای زیر 18سال سال وصیغه میخواد
سلام عالی
سلام من زیر ۱۸ سالمه اگر رضایت ثبتی و محضری از پدر داشته باشم میتونم برم کربلا یا نه
سلام پسر من نمیخواد اینجا کنکور بده و میگه تا امتحانات دوازدهم را دادم میخوام برم و برای تحصیل هم میخواد بره و قصد رفتن به کالج را برای یک سال داره و بعد ببینه کدوم دانشگاه قبول میشه رشته اش تجربی هستش
میتونید راهنمایی کنید ؟
سلام و وقت بخیر
با شماره 02122118085 تماس بگیرید
سلام ۱۶ سال رو اذیت میکنن یا نه چون خیلی شنیدم میگن باید وایستی بری سربازی
ببخشید یه سوال داشتم
میگن اگر کسی سفر زیارتی به کربلا را داشته باشه ، برای ویزای اروپا اذیتش میکنند یا اصلا ویزا نمیدن، آیا این حرف درسته؟
سلام و وقت بخیر
اگر سابقه سفر خوبی نداشته باشید و تنها سفرتون همون سفر زیارتی بوده باشه، ممکنه کمی سخت تر بشه پروسه
سلام خوب هستید من سنم زیر ۱۸ هست میخام برم برای گشت گذار در کشور خارجی چیکار کنم بتونم برم نه سنم قانونیه نه پایان خدمت دارم نه چیزی میشه بمن بگید چجوری میشه برم ۱۰ روزه برگردم
سلام شما باید بری دفر پلیس +10 اونجا مدارکت رو چک میکنن اگه سنت 18سال تمام نشده بود بهت گذرنامه زیارتی و گذرنامه بین المللی میدن
بله میدن اگه متن بالا را بخونی متوجه میشوید
تو خواب