آیا انتقال ویروس کرونا از طریق هوا امکان پذیر است؟ سوالی که این روزها خیلی از ماها با آن درگیر هستیم و به دنبال جواب صحیح و علمی و از همه مهم تر از منبع معتبر برای آن می گردیم.
همان طور که می دانید ویروس کرونا که مدتی است اذهان عمومی را در سراسر دنیا به شدت تشویش کرده است، در واقع یک نوع بیماری حاد تنفسی می باشد.
کرونا از خانواده ویروس کروناویریده می باشد؛ یعنی ویروسهایی که ظاهر آن ها به شکل توپی خاردار یا تاجدار است. از خانواده این ویروس میتوان به بیماری هایی مانند سارس (SARS) و مرس (MERS) نیز اشاره کرد.
جالب است بدانید در گذشته نیز بیماری سارس و مرس که بسیار شبیه به ویروس کنونی یعنی ویروس کرونا میباشد نیز بین انسان و حیوانات مشترک بوده است.
علائم ویروس کرونا می تواند از علائم ساده یک سرماخوردگی مانند تب، سرفه، تنگی نفس و ضعف عضلانی شدید تا علائم بیشتری چون آنفولانز متغیر باشد.
اما بیشتر افرادی که دارای فشار خون، دیابت، مشکلات تنفسی و دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، در معرض ابتلا به این ویروس هستند.
از این رو اگر بدنی قوی داشته باشید جای نگرانی نیست و ویروس ها نمیتوانند به شما غلبه کنند.
کرونا ویروس جدید فقط از طریق تماس مستقیم با فرد آلوده و به شکل قطرات تنفسی از طریق عطسه، سرفه، از طریق تنفس و پخش ذرات در هوا قابل انتقال است.
در این مقاله می خواهیم درباره شایعات فراوانی که برای معلق بودن ویروس کرونا در هوا به مدت 8 ساعت وجود دارد، صحبت کنیم.
انتقال ویروس کرونا از طریق هوا
طبق تحقیقاتی که در وب سایت اصلی سازمان بهداشت جهان وجود دارد، ویروس کرونا 8 ساعت در هوا معلق نمی ماند.
متاسفانه این خبر در رسانه های مختلف خبری پخش شده است که منبع درستی ندارد و تنها به شایعات موجود و برهم زدن آرامش دامن میزند.
تحقیقاتی در کشور چین با استفاده از دستگاه های نیبولایزر که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد، ویروس کرونا را تا حد بسیار ریزی کوچک کرده اند تا بتوانند بر روی راه آنتقال آن از طریق هوا مطالعه داشته باشند.
یافته های این تحقیق نشان می دهد که ویروس کرونا از طریق هوا به مدت 3 ساعت انتقال می یابد.
البته پخش این ویروس در 1 ساعت اول شدتی بیشتری دارد و در ساعت دوم کمتر و از ساعت سوم به بعد انتقال آن به میزان زیادی کاهش می یابد.
همچنین در سایت سازمان بهداشت جهان گفته شده است که ویروس کرونا در سطوح مقوایی و کاغذی به مدت 2 ساعت و در سطوح پلاستیکی و استیل به مدت 3 روز باقی خواهد ماند.
پخش ویروس کرونا در هوا به این معنا نیست که اگر فرد مبتلا به ویروس در فضای موجود نفس بکشد، این ویروس به سایرین انتقال می یابد. این موضوع برای افراد داخل خانه صدق می کند.
اما برای پزشکان و کادر درمانی که در فضای آلوده به ویروس در بیمارستان ها حضور دارند، این ریسک برای آن ها وجود دارد که انتقال ویروس در فضای اتاق بیماران صورت گیرد.
استفاده از ماسک برای ویروس کرونا
با شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا حساسیت مردم به استفاده از اقلام بهداشتی از جمله ماسک افزایش پیدا کرد.
اما جالب است بدانید که هیچ توصیه ای در سایت سازمان بهداشت جهان به استفاده از ماسک در مقابل ویروس کرونا برای عموم مردم نشده است.
بلکه پزشکان و کادر درمانی در بیمارستان ها و مراکز درمانی برای جلوگیری از ابتلا به ویورس کرونا، باید از ماسک های مخصوص پزشکی مانند ماسک N95، ماسک جراحی FFP2 و در صورت در دسترس نبودن این ماسک های تخصصی از ماسکهای معمولی دو لایه کشدار استفاده کنند تا از ترشحات این ویروس در امان بمانند.
همچنین اگر فردی از اعضای خانواده شما به ویروس کرونا مبتلا شود، هنگام مراقبت از او و ارتباط نزدیک که با بیمار برقرار می کنید، باید برای جلوگیری خود از ابتلا به این ویروس حتما از ماسک استفاده کنید تا خود و سایر اعضای خانواده در امان بمانند و سلامتی شان حفظ شود.