سفر کردن به هر طریقی و از هر مرزی، حال و هوای خاص خودش را دارد، اگر به دنبال ماجراجویی هستید سفر با ماشین شخصی انتخاب فوق العاده ایست. همانند سفر به ترکیه با ماشین شخصی، سفر به ارمنستان با ماشین شخصی نیز بسیار جذاب خواهد بود.

ارمنستان در همسایگی ایران، جاذبه ‌های گردشگری بسیاری را در دل خود جای داده و هر ساله افراد زیادی از سراسر جهان به آن سفر کرده تا از طبیعت بی‌نظیرش دیدن کنند.
از آن جایی که ارمنستان پذیرای گردشگران بسیاری است، امکانات تفریحی و گردشگری مناسبی در شهرهای مختلف آن ایجاد شده که می‌تواند اوقات خوشی را برای مسافران به‌وجود آورد.
به علاوه نزدیکی ارمنستان به ایران باعث شده که سفر به ارمنستان از مرزهای زمینی نیز امکان پذیر باشد.

اما درصورتی که رانندگی مداوم در جاده از حوصله شما خارج است، تور ارمنستان نیز انتخاب خوبی برای سفر به ارمنستان خواهد بود.

سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

راهنمای سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

راهنمای سفر به ارمنستان با ماشین شخصی چگونه است؟ آیا به دریافت ویزای ارمنستان نیاز دارد؟
مسیر سفر به ارمنستان با ماشین شخصی از تبریز گذشته و پس از آن باید از چند مسیر دیگر عبوره کرده تا به مرز برسید.

برای سفر به ارمنستان نیازی به اخذ ویزای ارمنستان نیست اما باید پاسپورت شما حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد و تنها برای ۹۰ روز می توانید در ارمنستان اقامت داشته باشید.

مسیر های سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

ما در این مقاله مسیرهای زمینی از تهران به مقصد ایروان (به دلیل اینکه نسبت به دیگر شهرهای ارمنستان جاذبه های توریستی بیشتری داشته و گردشگران بیشتری را به سمت خود جذب می کند.) را بررسی می کنیم.
در صورتی که از دیگر شهرهای ایران قصد سفر زمینی به ارمنستان را دارید؛ برای دقت بیشتر بهتر است از نقشه استفاده کنید.

به طور کلی مسیر را به دو بخش تقسیم می کنیم:

  • از تهران تا مرز نوردوز
  • از مرز نوردوز تا ایروان

از تهران تا مرز نوردوز

این مسیر مجموعا 810 کیلومتر می شود.

  1. از تهران تا تبریز: ۶۰۰ کیلومتر
  2. از تبریز تا جلفا: ۱۳۰ کیلومتر
  3. از جلفا تا سیه رود: ۶۰ کیلومتر
  4. از سیه رود تا مرز نوردوز: ۲۰ کیلومتر

از مرز نوردوز تا ایروان

دو مسیر متفاوت از مرز نوردوز تا ایروان وجود دارد:

  • مسیر اول حدود 380 کیلومتر
  • مسیر دوم حدود 440 کیلومتر

مسیر اول با حدود 380 کیلومتر

در سفر به ارمنستان با ماشین شخصی ، تردد از این مسیر به افرادی توصیه می شود که می خواهند بدون معطلی و هر چه سریع ‌تر به ایروان برسند.
فقط دقت داشته باشید که این مسیر، سرتاسر کوهستانی و پر پیچ و خم بوده و رانندگی با سرعت زیاد در آن توصیه نمی شود.

  1. از مرز نوردوز تا شهر مِغری: ۱۰ کیلومتر
  2. از شهر مِغری تا لِهواز: ۵ کیلومتر
  3. از لهواز تا لرنادزور: ۴۵ کیلومتر
  4. از لرنادزور تا کاپان: ۲۲ کیلومتر
  5. از کاپان تا اغوانی: ۳۶ کیلومتر
  6. از اغوانی تا آرپی: ۱۵۰ کیلومتر
  7. از آرپی تا ایروان: ۱۱۴ کیلومتر

سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

مسیر دوم با حدود 440 کیلومتر

با عبور از این مسیر، از مناظر و چشم ‌اندازهایی گذر خواهید کرد که واقعا ارزش دیدن دارند.
دریاچه سوان که بزرگترین دریاچه ارمنستان و قفقاز به حساب می‌آید در این مسیر قرار دارد.
این دریاچه در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان بوده و ۳۶ جویبار دارد.
به علاوه پارک ملی بزرگ و زیبایی به اسم پارک ملی سوان در اطراف دریاچه سوان، مکان خوبی را برای پیاده روی فراهم آورده است.

  1. از مرز نوردوز تا شهر مِغری: ۱۰ کیلومتر
  2. از مِغری تا لِهواز: ۵ کیلومتر
  3. از لهواز تا لرنادزور: ۴۵ کیلومتر
  4. از لرنادزور تا کاپان: ۲۲ کیلومتر
  5. از کاپان تا اغوانی: ۳۶ کیلومتر
  6. از اغوانی تا وایک: ۱۲۹ کیلومتر
  7. از وایک تا شاتین: ۲۷ کیلومتر
  8. از شاتین تا گِغوویت: ۴۲ کیلومتر
  9. از گغوویت تا لاشِن: ۷۱ کیلومتر (دریاچه سوان نیز در این مسیر می باشد)
  10. از لاشن تا ایروان: 66 کیلومتر

مدارک لازم برای سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

برای سفر از مرز زمینی به ارمنستان و با ماشین شخصی نیز به مدارکی نیاز است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار
  • گواهی نامه بین المللی که می توانید از خدمات قصران گشت برای بین المللی کردن گواهینامه خود استفاده کنید.
  • پلاک ترانزیت: برای صدور پلاک ترانزیت می توانید از بخش صدور اسناد و مدارک بین ‌المللی کانون جهانگردی و اتومبیل ‌رانی اقدام نمایید. (سایت taci.ir می تواند به شما کمک کند.)
    این پلاک برای هر ماشین فقط یکبار صادر می شود و اعتبار مادام العمر دارد.
  • کاپوتاژ خودرو مجوز ورود و خروج اتومبیل از کشور می‌باشد که باید آن را از اداره گمرک دریافت کرد و تا یک سال پس از تاریخ صدور، اعتبار خواهد داشت. (از طریق taci.ir اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید.)
  • در صورتی که قصد دریافت تور ارمنستان را دارید، می توانید با کارشناسان ما در قصران گشت تماس گرفته و از طریق مرز هوایی به ارمنستان مسافرت کنید.

 

ghasrangasht call banner

19 دیدگاه برای ”سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

  1. روز همه عزیزان بخیر . من در مورد مشکلات راه زیاد خونده بودم ولی تجربم چیز متفاوتی بود . همه از آسفالت خراب میگن ولی کشور ارمنستان از مرز نوردوز تا ایروان رو یا آسفالت کرده و یا تیمهای مختلف در حال تعریض جاده و آسفالت بودن . انچه من دیدم این بود که وضع آسفالتشون از ما خیلی بهتر بود . مخصوصا آسفالت نزدیک میانه و تبریز که افتضاح بود .
    مردم خونگرمی مثل ایران نداره و شاید مثل هتلهای ایران با خنده از شما پذیرایی نکنن ولی آدمای خوب و کار راه بندازی هستن . و براساس اعتماد متقابل کار میکنن. رفت که اصلا پلیس ندیدیم و در برگشت پلیس به وفور بود و ما با رعایت قوانین اجازه برخورد خاصی بهشون ندادیم .در سطح شهر و تو جاده هر جا که سوالی بود ، به ما کمک کردن .
    کشور بسیار امنی هست تا جایی که شب اول رو تو یه روستا و یه خونه کاملا قدیمی ماندیم و فرداش که خواستیم بریم ، صاحبخونه میگفت چرا اینقدر زود ، مشکلی پیش اومده و ……و بعد که خیالش راحت شد هزینه اقامت رو گرفت . تو پارک آبی هم کلی درام همراهمون بود . میتونید لباسا و مدارک رو بدین که تو سبد نگهداری کنن وما اینکار رو کردیم و خدا رو شکر امنیت برقرار بود و میتونید همراهتون به داخل ببرید .
    بنزین پریمیوم که متوسط به حساب میاد 540 درام هست .
    سعی کنید انگلیسی بلد باشین ، کمک خوبیه . در تمام یک هفته اقامت ما کسی نبود که آلمانی صحبت کنه و خیلی کم و به ندرت فارسی می فهمیدن .
    پول ارمنی از مرز نوردوز و دست واسطه و اونور مرز از بانک میتونید بگیرید . هر 100 دلار 38600 درام میدادن .سعی کنید کمی درام همراهتون باشه .و دلارهاتون کاملا تمیز و بی عیب ،وگرنه بانک نمیگیره .
    من هتل و اون خونه روستایی رو از سایت booking گرفتم و اوکی بودن . سعی کنید هتل یا خونه ای که میگیرین نزدیک میدان ریپاپلیک یا همون میدان جمهوری باشه . دیدنی های زیادی در اطرافش هست که میتونید با 10 یا 20 دقیقه پیاده روی ببینید . جای پارک ماشین تو شهر سخت گیر میاد و با پیاده روی میشه با فرهنگشون بهتر آشنا شد .
    در کل چون ترس ، استرس و بداخلاقی های اجتماعی در ما نهادینه شده و بهش عادت داریم ، اونجا متوجه پس رفت فرهنگ در کشورمون میشیم .
    از لحاظ سرسبزی باید بگم که چیزی فراتر از ایران نداره . تمام مسیر پر از درختان میوه از بلوط گرفته تا هلو ، سیب ، آلو و زغال اخته …… ومسیرش مثل مسیرهای چون سیاهکل به دیلمان و سراوان در شمال ایرانه . 90 درصد مسیر کوهستانیه . تجهیزات همراهتون باشه .
    درارتباط با اینترنت باید گفت که اپراتور ها بسته رومینگ ارائه میکنن حدود 5 گیگ 900 هزار تومن . هزینه خرید سیم کارت ارمنی 5000 درام و بعد از اتمام اینترنت روزی 150 درام شارژ مجدد . ( هر دارم 158 تومن بود ). به محض عبور از مرز میتونید از دکه ها ی اونطرف سیم کارت بخرین .البته این اینترنت صرفا برای مسیر یابی استفاده میشه چون حجمش کمه .
    در کل واسه 4 نفر تقریبا 200هزار درام یا 600 دلار لازمه .
    سفر ما در تاریخ 1403/06/10 بود . راه فوق العاده طولانی و پر پیچ وخمه . مراقب باشید
    در پناه حق

  2. ممنون از اطلاعاتتون . امروز 06.05.1403 رفتم واسه کاپوتاژ ، متاسفانه برخلاف گفته اپراتور سازمان جهانگردی ، پنج شنبه ها کاپوتاژ انجام نمیشه

  3. باسلام
    بنده دوبار رفتم ارمنستان و احتمالا باز هم میرم
    بسیار خوش گذشت و بداخلاقی کم دیدیم به هرحال همه جا انسانهای بی اخلاق و ناجور هست در مسیر باتاکسی رفتیم و از جاده لذت بردیم از مردم هم بدی ندیدیم

    1. سلام وقت همگی بخیر.من و همسرم همراه با پدر و مادرم حدود ۷ سال پیش یه سفر رفتیم ارمنستان و بعد از اونجا گرجستان و در نهایت از ترکیه به ایران برگشتیم.سفر خیلی خوبی بود و بسیار به همگی ما خوش گذشت.به همین دلیل تصمیم گرفتیم که دوباره به این سفر بریم ولی با این تفاوت که این بار ۲ تا بچه کوچیک هم دارم.میخواستم ببینم کسی از قوانین سرنشینان خودرو که چه تعداد باشن و اینکه بچه ها اگر تو صندلی ماشین نباشن مشکلی داره؟و ممکنه جریمه بشیم؟کسی اطلاعاتی یا تجربه ای داره ممنون میشم بهم بگین.

    1. البته با این فرهنگ و رانندگی ایرانی ها عجیب هم نیست مورد توبیخ و جریمه و بی احترامی باشند، شما نگاه کن به خیابانهای خودمان،رانندگی ها را ببین، چقدر بی نظم و بی قانون هستیم ، هیچ کشور متمدنی این بی فرهنگی را قبول نمی کنه، طرف خلاف میاد تو شکم ماشین، طلبکار هم هست، حالا با این فرهنگ معلوم که توی کشور دیگه بد می گذره! چون اونجا اجازه قانون شکنی نمی دهند، شیشه دودی کنند و توی ماشین خلاف بکنند! با سرعت غیر مجاز رانندگی کنند و با موبایل حرف بزنند. کدام کشور این بی انضباطی قبول می کنه؟ از باقی رفتار ها هم نمی گم خودم با چشم خودم دیدم که یه هموطن محترم مشت مشت شکلات می دزدید، یا یه جعبه نوشابه دزدید! و باقی ماجرا…

    2. جالبه
      ما میخایم بریم سفر تو کشور خودمون با هم زبون خودمون.
      یکی سوال می‌پرسه یکی خاطرات خودشو خوب یا بد میگه.اونوقت داریم با هم میجنگیم و به هم نیش کنایه و متلک میگیم.
      تا جایی که بنده می‌دونم.کشور ارمنستان درسته کوچیک هست ولی از قدیم در حد یه امپراتوری کوچیک و کشور مستقل در مرز های شمالی ایران وجود داشته و همیشه هم رابطه دوستانه ای با ایران داشته است.از زمان هخامنشیان اشکانیان و ساسانیان تا الان .یه وقت های جزو خاک ایران و اکثر اوقات مستقل بوده.
      یه چیز جالب هم بگم. براتون
      شیرین معروف قصه خسرو شیرین.
      ارمنی تبار بوده. و دختر برادر پادشاه ارمنستان اون موقع بوده که پادشاه زن بوده.
      خسرو پرویز عاشقش میشه و میاردش ایران .
      البته خسرو خودش زن داشته اسمش مریم بوده. تا وقتی مریم فوت کنه. شیرین رو جای دیگه نگه می‌داشته و بعد از مرگ مریم شیرین رو علنی می‌کنه.
      حالا فرهاد این وسط چیکاره بوده که کوه بیستون رو به عشق شیرین کنده .جالب هست غصه اش کسی علاقه داره بره بخونه.
      اینم بگم تا قبل از سفر رضا شاه به ترکیه و دیدارش با آتا تورک ما برای سفر به ایروان می‌تونستیم از منتهی الیه غرب کشور یعنی اون سه کنج ایران ترکیه نخجوان بریم بسمت ایروان که خیلی هم نزدیک و با صفا هست. ضمن اینکه آرارات کوچیک هم برای ایران بوده. ولی متاسفانه رضا شاه اون منطقه استراتژیک رو به آتا تورک هدیه داد.اونوقت الان باید ترکیه مارو تهدید کنه از همون جا بخاد جاده بزنه و کشور های ترک زبان رو بهم وصل کنه.و کلی هم راه ما دور بشه.در غیر اینصورت اگه اون قسمت همچنان خاک ایران بود اصلا ترکیه با نخجوان و آذربایجان هیچ راه زمینی نداشت و کلا وابسته به ایران بود…
      نوشتم شاید بدرد کسی بخوره

  4. باسلام بنده متاسفانه عید ۱۴۰۳ با خودروی شخصی به همراه دو بچه کوچیک و همسرم از مرز نوردوز وارد ارمنستان شدیم که متاسفانه و هزار تاسف دیگر از بدو ورود با بداخلاقی های پلیس مرز و مرزبانان این کشور مواجه شدیم که البته در مرز رانندگان ماشین سنگین بدلیل هم زبانی و اشنایی تذکر دادن که وارد این کشور بی وفا نشویم اما گوش ندادیم که پلیس باهمه هموطنان ایران اسلامی مان مثل اسرای جنگی برخورد نمود به هرحال وارد این کشور شدیم ده کیلومتر جلوتر نرفته پلیس راه با مشاهده پلاک ایرانی خودروی بنده را متوقف کرد خودروی بنده هم یه شاسی بلند و نو هست که ازم مدارک خواست بیمه خواست همه چی دادم کنترول کرد دید مشکلی ندارم گفت شیشه هات دودی هست اما من شیشه دودی نداشتم دیدم داره بهانه در میاورد که جریمه کندبا گوشی زنگ زد به یه هم زبان من و اون هم گفت که ۲۵۰۰۰ درام یعنی نزذیک چهار میلیون جریمه داری بهش یه رشوه ای بده تا این جریمه نکنه منم هی گفتم من مشکلی ندارم چرا پول بدم خلاصه بعداز دوساعت معطلی و نوشتن طومار و امضا زورکی گرفتن از من ۲۵۰۰۰درام جریمه نمود و در عابر بانک شهر مرزی کاپان واریز نمودیم که سه ساعت همسر من با دو بچه کوچک زیر بارون شدید به این نامردها التماس کردیم اما با بی شرمی گوش ندادند خلاصه خواستیم برگردیم با وضعیت بد جادهای پیچ در پیچ و خیلی خراب مواجه شدیم و به هرحال بعداز یک روز الافی به زور خودمان را به ایروان رساندیم که از بی حرمتی و اخاذی فروشنده ها بگیرین تا مردم عادی که با رفتارهای ناشایست و عجیب و غریب بارها روبه رو میشدیم که جالبه به یک رستوران رفتیم قیمت را با برنامه ترانسلیت گوشی تمام کردیم اما متاسفانه بعد خوردن غذا موقع حساب دوبرابر اخذ نمودن که ما کلی بحث نتوانستیم راضی کنیم
    وحال سوال اینست ایا ما ایران اسلامی که با کلی پول به این کشور سفر میرویم توریست احترام و جایگاه ندارد؟
    ایا ما با ارمنستان دوست و رفیق نمی باشیم؟
    ایا ایرانی ها از توریست اینجور پذیرایی میکنن
    هموطن ایران عزیز خلاصه عرضم اینه پولت را برای مسافرت به ارمنستان حرام نکن تمام
    متاسفانه یک مسافر از رفتار پلیس و مردم و سایر احاد این کشور راضی نیستن
    و فقط و فقط چند نفر مثل من دست به قلم میشوند تا بگویند چی شده و بقیه با کلی خاطره بد مسافرت را به فراموشی می سپارد
    خدا یارتان

    1. اتفاقا ما هم با ماشین شاسی بلند نو رفتیم جریمه شدیم به خاطر شیشه ی دودی ده دیقه طول نکشید رفتیم جریمه دادیم و کاربمون نداشتن و همه با احترام برخورد کردن و بله جاده ها یکم خراب بود ولی خب جاده ی چالوس ایران اسلامیتون هم همینه و ما رفتیم و حسابی خوشگذشت و لذت بردیم هر خوشی ای یه سختی ای داره برای بدست آوردنش و بشدت آدم های مهربون و خوبی بودند و قیمت ها عالی و مردم منصفی بودن زبان انگلیسی بلد باشید هیچ جای این کشور قشنگ به مشکل نمی‌خورید 🩶

      1. خدا رو شکر که بهتون خوش گذشته ما بخیل نیستیم
        و اما اینکه جیره خوار نظام هم نیستیم
        و اینکه کشور گرجستان هم با ارمنستان هم مسلک هست ولی این شکل ادمهایی نیستن اتفاقا همه از این کشور و ادمهاش راضی هستن
        عزت زیاد

      2. با سلام ولی من با دیدگاهتون موافق نیستم خیلی خوش برخورد بودن و زیاد هم کاری نداشتن

    2. کاملا حق با شماست
      من نیز قصد سفر با ماشین شخصی داشتم ولی از این سفر منصرف شدم
      دقیقا همین فرمایشات شما را از کسانی که با ماشین شخصی سفر کردند شنیدم
      ممنون که تجربتون رو یه اشتراک گذاشتید

    3. سلام
      من هر سال میرم هیچ برخورد بدی ندیدم. داستان تخیلی خوبی نوشته بودید. شما بمون همون ایران اسلامی با کلی پول. سفر رفتنت چیه/.دروغم بر ضد براردا و خواهرای ارمنی که بسیار محترم و خوشبرخوردن با ایرانی ها تحویل مردم نده. پولتم حروم نکن. نگران حروم شدن پول بقیه هم نباش.

      1. سلام
        به نظرم اگر ارمنی زبان باشی مشکلی نیست ولی اگر فارسی زبان باشی فقط نژاد پرستی زیادی تجربه میکنی من تو تفلیس هم همین تجربه رو داشتم . متاسفانه خودشونو‌بیشتر اروپایی میدونن تا همسایه ایران .

        1. سلام بر همگی
          بنده برای بار اول قصد سفر به ارمنستان را دارم.. از دوستان کسی هست که بتونه بنده رو راهنمایی کنه؟؟ از کشورشون و آدابشون و البته از نحوه گرفتن مجوز سفر با ماشین شخصی به ارمنستان
          دوستان عزیزم ممنون میشم اگه کسی بتونه منو راهنمایی کنه

      1. یه وقت بزار برو ترمینال غرب یا بیهقی اونجا که اتوبوسها میرن ایروان از کمک راننده و یا خود راننده ها سوال کن تمام فوت و فن مسیر رو , بدی و خوبیش رو و اینکه ارزش داره بری یا نری رو بهت میگن اینجا سلیقه ها متفاوته و همه درست میگن ولی از دید خودشون ممکنه شما گیر پلیس نیفتی خوبش رو بگی و من گیر پلیس بیفتم بدش رو بگم همه حالتها رو باید در نظر بگیری و با برنامه سفر کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *