تاریخچه ویزای شینگن – پیشنهاد صدور ویزا شینگن به بعد از دوران جنگ جهانی دوم  بر میگردد که در آن 26 کشور اروپایی با یکدیگر هم پیمان شدند. در واقع تاریخچه ویزای شینگن به سال 1957 باز می گردد. در ابتدا در سال 1957 چهار کشور نروژ، دانمارک، فنلاند و اسکاندیناوی قراردادی را مابین خود امضا کردند که بر اساس آن رفت و آمد و حمل و نقل مابین این کشورها آسان شود. پس از حدود 27 سال ایده ای از سمت کشورهای فرانسه و آلمان جهت پیوستن به این توافق نامه ارائه شد که نهایتا در سال 1985، پنج کشور ارو پایی هلند، فرانسه، لوکوزامبورگ، آلمان غربی و بلژیک در روستایی به نام شینگن در جنوب لوکزامبورگ با یکدیگر عهد و پیمان بستند.

پیمان توافقنامه شینگن توسط دو مصوبه که در دو سال مختلف 1985 و 1990 تصویب شد، مورد پوشش قرار گرفت. بر اساس توافقنامه به تصویب رسیده شینگن دیگر کنترل بین مرزی از میان برداشته شد و همچنین حمل و نقل در اروپا آسان شد.

از آنجایی که قاره اروپا دارای آب و هوای بسیار عالی و معتدل است به قاره سبز معروف می باشد. به همین دلیل سالانه بسیاری از گردشگران و مسافران در طول تاریخ به این قاره سفر می کنند تا از جاذبه های گردشگری، تاریخی و طبیعی آن نهایت تجربه و لذت را ببرند.

پر واضح است که گردشگران و مسافران پیش از سال 1985 برای سفر به هر یک از کشورهای اروپایی می بایست ویزای همان کشور را دریافت کند و این موضوع خود برای مسافرانی که سالانه بارها به این کشورها سفر می کردند و یا در یک بازه زمانی به چندین کشور اروپایی سفر می کردند پیچیدگی و دردسرهای مخصوص خود را داشت، به همین دلیل طی توافق نامه شینگن مراحل اخذ ویزا برای هر کشور اروپایی به صورت جداگانه حذف شد.

همانطور که بیان شد کشورهای اروپایی حدود 30 سال پیش با یکدیگر قراردادی مهمی را امضا کردند که بر اساس آن اتباع کشورهای اروپایی بدون داشتن ویزا و دردسر مرزی خاصی قادر به سفر در کشورهای اروپایی بودند. در واقع شینگن مجموعه ای از کشورهای اروپایی می باشد. لازم به ذکر است اتباع غیر اروپایی با داشتن ویزای شینگن می توانند به راحتی به این کشورها سفر کنند و از آنجایی که اعتبار ویزای شینگن سه ماهه است فرد دارای ویزای شینگن، بدون داشتن هیچگونه دیگری از ویزا می تواند به راحتی به سایر کشورهای متحد سفر کند.

schengen-visa-history

در حال حاضر از 26 کشور اروپایی، 22 کشور عضو منطقه شینگن می باشند. شایان ذکر است 4 کشور ایسلند ، لیختن اشتاین ، نروژ  و سوئیس عضو اتحادیه اروپا نمی باشند اما عضو منطقه شینگن، عضو اتحادیه ی تجارت آزاد اروپا  EFTA هستند. لازم به ذکر است در صورتی که یک کشور جز اتحادیه اروپا باشد و تصمیم به پیوستن به منطقه شینگن بگیرد این پروسه به صورت اتوماتیک انجام میشود. 4 کشور بلغارستان ، کرواسی ، قبرس و رومانی از لحظ قانونی به عضویت اتحادیه اروپا در آمده اند در نتیجه مجبورند به منطقه شینگن نیز بپیوندند اما هنوز وارد منطقه شینگن نشده اند.

همانطور که گفته شد تاریخچه ویزای شینگن و توافقنامه شینگن توسط دو مصوبه که در دو سال مختلف 1985 و 1990 تصویب شد، مورد پوشش قرار گرفت.

مفاد این دو توافقنامه به شرح زیر است:

  1. پیمان شینگن در14 ژوئن سال 1985 توسط 5 کشور فرانسه ، آلمان، بلژیک، لوکزامبورگ وهلند بسته شد. بر اساس این توافق نامه تمامی کنترل مرزی لغو شد و بر اساس آن تمامی وسایل نقلیه ای که دارای ویزای سبز بر روی شیشه جلو ماشین بود اجازه عبور بدون بررسی و کنترل را داشت. با این حال در مرزها نگهبانانی جهت بررسی ماشین ها و ورود به کشوهای دیگر وجود داشتند.
  2. در19 ژوئن سال 1990 پیمان پیشرفته تری ما بین این کشورها بسته شد که بر اساس آن در یک دوره زمانی تمامی بازرسی های مرزی حذف شد. طبق پیمان دوم شینگن، جهت بهره برداری از اطلاعات شینگن و ایجاد ساختار هماهنگ و همکاری میان ماموران مهاجرتی  و ماموران داخلی، سیستمی با عنوان سیستم اطلاعات شینگن یا SIS ایجاد شد.

مزایای تشکیل منطقه شینگن

  • پیشرفت و توسعه اقتصادی
  • تبادلات ارزی ساده بین کشورهای عضو شینگن
  • رفت و آمد آزادانه و بدون محدودیت افراد، محصولات، خدمات و سرمایه

ویژگی های ویزای شینگن

  • سهولت در سفر و رفت و آمد در کشورهای اروپایی
  • لغو کنترل مرزی بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا
  • سیستماتیک بودن شرایط ویزای ورودی و اقامت کوتاه مدت برای تمامی کشورهای عضو توافق نامه شینگن

*اگر زمانی یکی از کشورهای اروپایی به هر دلیلی احساس تهدید از یکی دیگر از کشورهای اروپای کند می تواند به مدت 30  روز مرز خود را با آن کشور ببندد.

*بین نیروهای پلیس و امنیتی و سایر مقامات کشورهای عضو شینگن هماهنگی وجود دارد. در صورت لزوم پلیس دارای مجوز بررسی و کنترل مرزی است. پلیس و نیروهای امنیتی می توانند اطلاعاتی چون مدت زمان اقامت، هدف بازدید و یا هرگونه اطلاعات دیگری که از نظر آن ها مهم و حیاتی است را از مسافران درخواست کنند.

ghasrangasht call banner

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *