کشورهایی که با تولد فرزند اقامت دائم می دهند – در سال های اخیر درخواست برای زایمان در کشورهای دیگر بسیاربالا رفته است و این به این خاطر است که فرزندی که در کشوری به جز وطن والدین به دنیا می آید می تواند از مزایای بسیار زیادی از جمله دریافت پاسپورت و حق شهروندی آن کشور استفا کند.

هدف اصلی این نوع از سفر دریافت حق شهروندی، اقامت دائم و پاسپورت یک کشور خارجی با قانون تابعیت ولادت (اصل خاک) برای فرزند تازه متولد شده است. در اکثر اوقات اگر حق شهروندی نوزاد موجب کمک به والدین برای دریافت اقامت دائم آن کشور شود، به آن نوزاد اصطلاحا کودک گذرنامه و یا لنگر بچه(anchor baby) گفته می‌شود.

 یکی از پرتکرارترین سوال‌ها این است که «به‌جز کانادا، در چه کشورهای دیگری این قانون وجود دارد؟» به‌عبارت‌دیگر چه کشورهایی هنگام تولد فرزند اتباع خارجی بلافاصله کودک را شهروند آن کشور تلقی کرده و به او پاسپورت اعطا می‌کنند.

در حال حاضر تعداد زوج‌هایی که برای تولد فرزندشان برنامه‌ریزی می‌کنند رو به افزایش است که این کار با هدف گرفتن شهروندی و اقامت برای فرزندشان است و درواقع با این کار مزیتی مادام‌العمر را به فرزندان خود هدیه می‌دهند.

کشورهایی که با تولد فرزند اقامت دائم می دهند

 

کشورهایی که قانون حق تابعیت ولادت را به رسمیت می‌شناسند

کشورهایی که با تولد فرزند اقامت دائم می دهند – بنابر اطلاعات ارائه شده در وب‌سایت Business insider در حال حاضر بیش از ۳۰ کشور قانون تابعیت ولادت یا همان اصل خاک را به رسمیت می‌شناسند: آنتیگوا و باربودا- آرژانتین- باربادوس-بلیز- بولیوی- برزیل- کانادا- شیلی- کاستاریکا-کوبا- دومینیکا- اکوادور- ال‌سالوادور- فیجی- گرنادا- گواتمالا- گویان- هوندوراس- جامائیکا- لسوتو- مکزیک- نیکاراگوئه- پاکستان- پاناما- پاراگوئه- پرو- سنت کیس و نویس- سنت لوسیا- سنت وینسنت و گرنادینها- تانزانیا- ترینیداد و توباگو- تووالو- ایالات متحده آمریکا- اروگوئه و ونزوئلا در این میان برخی دیگر از کشورها تنها تحت شرایط خاصی از این قانون تبعیت می‌کنند.

در بسیاری از کشورها قانون اصل خون به رسمیت شناخته می‌شود. این موضوع می‌تواند بنابر قوانین هر کشور معنای متفاوتی داشته باشد، اما در اغلب موارد به معنی داشتن حداقل یک والد دارای حق شهروندی آن کشور است. برخی از کشورها نظیر لهستان، نیازمند این هستند که هر دو والد فرزند دارای حق شهروندی باشند.

در عین حال در چندین کشور مسلمان نظیر بحرین و ایران، پدر نوزاد باید از حق شهروندی برخوردار باشد تا نوزاد وی نیز دارای اقامت دائم و پاسپورت آن کشور شود. طی سالهای اخیر، چندین کشور قانون حق شهروندی از طریق زایمان را به قانون حق خون (قانون مقابل اصل خاک) تغییر داده‌اند که از آن جمله می‌توان به دو کشور مالت و هند اشاره کرد.

محبوب ترین مقاصد  زایمان برای دریافت اقامت دائم و پاسپورت کجاست؟

آمریکا

آمریکا از جمله کشورهایی است که اعطای حق شهروندی را به نوزادانی که در این کشور متولد می‌شوند به رسمیت ‌می‌شناسد. محبوبیت این کشور بدین خاطر است که علاوه بر ارائه مزایای رفاهی و اجتماعی فراوان برای نوزاد و والدین همراه فرزند تازه متولد شده از حق شهروندی و یکی از قدرتمندترین پاسپورت‌های جهان برخوردار خواهد شد.

کانادا

کانادادر اعطای شهروندی به کسانی که در کانادا زایمان میکنند از قوانینی مشابه به آمریکا تبعیت می کند، کسانی که در این کشور متولد  می‌شوند شهروند کانادا محسوب می‌شوند حتی اگر والدین نوازد اقامت این کشور را نداشته نباشند.

این قانون که از سال ۱۹۴۷ میلادی اجرایی شده، باعث شده عده‌ای نام “توریسم تولد” بر این نوع شهروندی بگذارند و به زنانی اشاره دارد که در دوران حاملگی به این کشور سفر می‌کنند تا فرزند خود را در کانادا به دنیا بیاورند. همچنین شما می توانید در این مطلب هزینه زایمان در کانادا با بیمه و بدون بیمه را مطالعه کنید.

 

کشورهایی که با تولد فرزند اقامت دائم می دهند

چه کشورهایی از گردشگری زایمان جلوگیری می‌کنند؟

کشورهایی که با تولد فرزند اقامت دائم می دهند – در حال حاضر کشورهایی نظیر استرالیا، فرانسه، پاکستان، آلمان، ایرلند، نیوزیلند، آفریقای جنوبی و انگلستان برای مقابله با پدیده گردشگری زایمان قوانین شهروندی خود را در زمان‌های مختلف اصلاح کرده‌اند و اغلب تنها در صورتی توسط  زایمان حق شهروندی به نوزاد می‎دهند که حداقل یکی از والدین دارای حق شهروندی و یا اقامت دائمی با چند سال سابقه زندگی در آن کشور باشد.

در این بین کشور آلمان هیچوقت با حق شهروندی بدون شرط اصل خاک موافق نبوده، اما به طور سنتی از قانون  Jus sanguinis یا همان اصل خون استفاده می‌کند که طی آن وجود حداقل یک والد دارای حق شهروندی الزامی خواهد بود. در حال حاضر هیچ یک از کشورهای اروپایی ارائه حق شهروندی بدون شرط اصل خاک یا همان birthright citizenship را مجاز نمی‌دانند؛ اما در عین حال اغلب کشورهای آمریکایی از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، مکزیک، آرژانتین و برزیل کماکان پذیرای این قانون در خاک کشور خود هستند.

عمده کشورهایی که از این طریق نیازی به گرفتن ویزا ندارند، می‌توانند مدت نود روز (طی شش ماه) در کشورهای حوزه شنگن بمانند؛ البته مدت اقامت بسته به کشور متفاوت است.کشورهایی نظیر آرژانتین، برزیل، کاستاریکا، اروگوئه، ونزوئلا، مکزیک، پاراگوئه، پاناما و سنت لوسیا نمونه‌هایی از این کشورها هستند.

در بریتانیا، افرادی که از والدین غیربریتانیایی متولد می‌شوند در صورتی شهروند محسوب می‌شوند که دستکم یکی از والدین دارای اقامت دائم این کشور باشد.
متولدین والدین غیرایتالیایی در زمانی که ۱۸ ساله می‌شوند، می‌توانند درخواست شهروندی دهند بشرطی که از زمان تولد در این کشور زندگی کرده باشند.
کسانی که از والدین غیرفرانسوی در این کشور متولد می‌شوند در ۱۸ سالگی بطور خودکار شهروند می‌شوند بشرطی که در فرانسه زندگی کنند و از یازده سالگی دستکم پنج سال در این کشور باشند.

حقوق و امتیازات تولد فرزند در کانادا

از آنجایی که کشور پیشرفته و مهاجرپذیر کانادا نزد شهروندان ایرانی متقاضی سفر و مهاجرت از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است، بد نیست تا در انتهای این مطلب اشاره‌ای به قانون اصل خاک کانادا داشته باشیم.

حقوق و امتیازاتی که تابعیت کانادا برای کودک متولد کانادا به دنبال دارد عبارتست از:

  • حق اقامت در کانادا یا سفر به کانادا در هر زمان بدون نیاز به ویزا.
  •  دریافت حق تحصیل رایگان یا مزایای اجتماعی.

البته باید توجه داشت که والدین کودک متولد کانادا هیچ مزیت خاصی برای دریافت اقامت دائم کانادا ندارند.
اگر والدین کودک متولد کانادا تصمیم داشته باشند همراه با کودک در این کشور بمانند، باید ویزای اقامت موقت داشته باشند، یعنی ویزای کار کانادا ، ویزای دانشجویی کانادا یا ویزای مهمان، و تازه مشروط بر این که واجد شرایط دریافت این گونه ویزا باشند. به همین دلیل، اکثر والدینی که نوزاد متولد کانادا دارند همراه نوزادشان به کشور خود برمی‌گردند، چون می‌دانند که وقتی کودک به اندازه‌ی کافی بزرگ شود می‌تواند برای زندگی، کار یا تحصیل به کانادا برگردد و زندگی جدیدی را در آن‌جا آغاز کند.

در حقیقت، تولد فرزند در کانادا یک نقطه‌ی امید برای این کودکان است، چون این افراد شهروند کانادا هستند و تابعیت این کشور را دارند و می توانند در هر مقطعی از زندگی می‌توانند به کانادا برگردند.
طبق قانون شهروندی، همه‌ی نوزادان متولد خاک کانادا، به جز نوزادان دیپلمات‌ها، به طور اتوماتیک با تولد در این کشور شهروند و تبعه‌ی این کشور محسوب می‌شوند. کانادا و ایالات متحده تنها کشورهای عضو «گروه هفت، G7» هستند که حق شهروندی و تابعیت را بر اساس محل تولد به فرد می‌دهند.

برای اخذ ویزای کانادا با مشاوران قصران گشت تماس بگیرید و با خیالی آسوده به کانادا سفر کنید.

ghasrangasht call banner

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *