همه چیز درباره کدهای کارت پرواز – برای سوار شدن به هواپیما نیاز به ملزوماتی مانند بلیط دارید. علاوه بر بلیط ارائه کارت پرواز نیز ضروری است. برای عبور از گیت و سوار شدن بر هواپیما وجود کارت پرواز نیز از الزامات می باشد. در واقع کارت سفر مجوزی برای سوار شدن به هواپیما است. اطلاعات بسیار زیادی بر روی کارت پرواز درج شده است که مهمترین آن شماره گیت  است.

فرودگاه های بزرگ دارای چندین گیت هستند برای اینکه مسافران دچار سردرگمی نشوند و همچنین ازدحام بر یک گیت خاص زیاد نباشد شماره گیتی که میتوانید از آن خارج شوید روی کارت پرواز شما ذکر شده است. پیشتر درباره اصطلاحات پرکاربرد فرودگاهی صحبت کردیم، دراین مقاله به چگونگی اخذ کارت پرواز پرداخته و همه چیز درباره کدهای کارت پرواز را برای شما می گوییم. با قصران گشت همراه باشید.

کارت پرواز چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

همانطور که اشاره شد کارت پرواز مجوز شما برای سوار شدن به هواپیما است و بر روی آن اطلاعاتی مانند مشخصات مسافر، تاریخ، شماره و زمان پرواز نوشته شده است. در برخی پروازها مشخصاتی مانند جنسیت، شماره پاسپورت و تاریخ تولد نیز ذکر می شود . حتی برای دانستن اینکه کدام صندلی متعلق به شماست باید به کارت پرواز خود مراجعه کنید.

اما برای دریافت کارت پرواز به دو صورت می شود عمل کرد. در روش اول که تقریبا منسوخ شده است مسافر می بایست 1 ساعت پیش از پرواز در فرودگاه حاضر می شد و پس از تحویل چمدان های خود به مسئول ایرلاین و ارائه بلیط کارت پرواز خود را دریافت می کند.

در روش آنلاین دریافت کارت پرواز کاملا به صورت غیرحضوری است، البته برای دریافت فیزیکی کارت پرواز کافی است به باجه های اخذ کارت پرواز مراجعه کرده و با وارد کردن کدی که برایتان ایمیل شده است کارت پرواز خود را دریافت کنند.

همه چیز درباره کدهای کارت پرواز

اطلاعات موجود در کارت پرواز

پیش تر اشاره کردیم که برروی کارت پرواز مشخصات شناسنامه ای مسافر، شماره پاسپورت، شماره پرواز، شمار گیت و شماره صندلی نوشته شده است. اما به جز این موارد با اعداد و ارقام و کدهای دیگری نیز روبرو میشوید که بهتر است درباره آنها اطلاعای داشته باشید.

کد BA2690

شرکت های هواپیمایی به شکل مختصر شماره پرواز خود را اعلام کرده و به شکل اعداد و حروف برروی کارت پرواز درج می کنند. برای مثال کد BA2690 و حروف BA نشان دهنده یک پرواز بریتیش ایرویز است . علامت اختصاری سایر شرکت های هواپیمایی به این صورت است مثلا AF ایر فرانس، LH  لوفتهانزا، AR ارولینیاس آرژانتیناس و KL کی ال ام علامات اختصاری برای شرکت های هواپیمایی قید شده هستند، در مقاله 10 شرکت هوایی لوکس دنیا به معرفی خطوط هوایی برتر پرداختیم، همگی شرکت های هوایی نام اختصاری مختص به خود را دارند. بنابراین حروف اختصاری موجود در کارت پرواز نشان دهنده شرکت هواپیمایی پروازتان هستند.

همه چیز درباره کدهای کارت پرواز

TPB6D3

یکی از کدهای نوشته شده  بر روی کارت پرواز، یک کد شش رقمی است که مجوز پرواز است. ضروری است که در کارت پرواز اطلاعاتی مانند نام شرکتی که بلیط خود را به وسیله آن رزرو کردید، اطلاعات تماس، سن، جنسیت، محل تولد، تاریخ تولد و شماره پاسپورتتان ذکر شود. این اطلاعات بر اساس کد TPB6D3 تعیین می شود.

Y

Y، یکی از کدهایی که می توانید روی کارت پرواز مشاهده کنید حرف Y است که نشاندهنده این است که شما مسافر اکونومی هستید و همچنین مشخص  می کند شما هزینه پرواز را با موفقیت واریز کرده اید.

Q

Q، نمایانگر کلاس اکونومی پرواز شما است و همچنین نشان می دهد که بلیط خود را با تخفیف تهیه کرده اید. این  کد در بعضی از شرکت های هواپیمایی مثل کدهای: K, L, N, M, S, T, U, V, W و X ظاهر شود که دقیقا به همین معنی کد Q  است.

J

کد J مختص کلاس پروازی تجاری یا همان بیزینس است. در بعضی از شرکت های هواپیمایی ممکن است به جای J از C استفاده کنند که هر دو یک معنی را می دهد.

I

کد پروازی I  نشاندهنده این است  که شما در کلاس پروازی بیزینس مسافر هستید و البته بلیط خود را با تخفیف خریده اید. در بعضی از شرکت های هواپیمایی ممکن است به جای I از D استفاده می کنند.

همه چیز درباره کدهای کارت پرواز

E

کد E کد خاص و ویژه ای است، اگر در کارت پرواز خود این کد را مشاهده کردید، یعنی پرواز شما یک پرواز اکونومی و خاص است. ویژگی این کلاس در ایرلاین های مختلف باهم متفاوت است و خدمات زیادی را نسبت به اکونومی به مسافران  ارائه می دهد.

A

پرواز درجه یک را با کد A  نشان می دهند. حروف P و F  هم می توانند جایگزین A  باشد که دربرخی از ایرلاین ها مشاهده می شود.

S/O

S/O مخفف شده کلمه Stop Over میباشد، این کد نشاندهنده توقف در پرواز است که مختص پرواز هایی با مسافت زیاد هستند. عده ای از شنیدن خبر توقف در مسیر خشنودند و عده ای هم ناخشنود! در هر صورت در پروازهای بلند توقف وجود دارد و امری اجتناب ناپذیر است.

SPTC

این کد نشان دهنده آن است که توقف پرواز شما به مدت طولانی بوده و ممکن است چندین ساعت و زمان ببرد به طوری که شما مجبور شوید در هتل شهری که هواپیما در آن توقف داشته  مستقر شوید. در این مواقع  و در پروازهای درجه 1 معمولا شرکت هواپیمایی هتل در اختیار مسافران قرار می دهند.

SSSS

این کد علامتی برای هشدار یا بهتر بگوییم خطر است. اگر از نظر کادر پرواز و مسئولان امنیت پرواز شما یک خطر امنیتی به حساب بیایید و یا در سابقه شما موردی پیدا شود این کد در کارت پرواز شما درج شده و کارکنان پرواز باید بیشتر مراقب شما باشند.

در این نوشته به توضیح اطلاعات موجود برروی کارت پرواز پرداختیم. امیدواریم با خواندن این مطلب با اصطلاحات پروازی به خوبی آشنا شده باشید.

ghasrangasht call banner

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *