قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی

قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی چیست؟
مشمولین سربازی در صورت نداشتن شرایط لازم برای اعزام به خدمت باید با ارائه مدارک کفالت، گواهی معافیت خود را دریافت کنند و سپس برای اخذ پاسپورت اقدام نمایند. گواهی کفالت به این منظور ارائه می شود تا دلیل معافیت را بیان کند؛ دلایلی مانند بروز وضعیتی خاص همچون طلاق پدر و مادر، سرپرست بودن فرد برای یک یا تمام اعضای خانواده که در صورت رفتن به خدمت سربازی، ادامه روند زندگی سایرین دچار مشکل شود.
متقاضی برای دریافت گواهی کفالت خود باید مدارک خود را تکمیل کرده و غیبت نیز نداشته باشد؛ با داشتن معافیت امکان دریافت پاسپورت و خروج از کشور فراهم می شود.

اما برای افرادی که گواهی کفالت دریافت نمی کنند؛ آن ها برای خروج از کشور به کارت پایان خدمت نیاز دارند البته افرادی که در حال گذراندن دوره سربازی هستند نیز تحت شرایطی می توانند از کشور خارج شوند. افراد می توانند برای انجام سفرهای علمی، سیاحتی و یا زیارتی از کشور خارج شده و در مدت مقرر به ایران باز گردند. در این مقاله شرایط خروج از کشور مشمولین نظام وظیفه را برای شما شرح می دهیم. با قصران گشت  همراه باشید.

 

قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی

ضوابط و شرایط خروج از کشور برای مشمولین خدمت سربازی 1402

در ایران گذراندن مدت سربازی برای آقایان بالای 18 سال اجباری است و در صورتی که این خدمت به سرانجام نرسد افراد از برخی حقوق شهروندی و خدمات دولتی بازمانده و محروم می شوند. یکی از این موارد خروج از کشور است که برای انجام آن فرد متقاضی باید دارای کارت پایان خدمت و یا معافیت باشد. نکته مهم این است که حتی اگر شما پیش از 18 سالگی پاسپورتتان را اخذ کرده باشید حتما باید قبل از خروج وضعیت نظام وظیفه شما روشن شده باشد.

گاهی شرایطی پیش می آید که افراد مشمول نظام وظیفه مجبور به خروج از کشور می شود.

در این زمان فرد باید دارای یکی از شرایط زیر باشند:

  • فرد متقاضی باید دارای برگ معافیت پزشکی و یا معافیت کفالت باشد.
  • فردی که 18 سال کامل را پشت سر گذاشته می بایست دارای گواهی اشتغال به تحصیل و یا برگه معافیت از تحصیل باشد.
  • فارغ التحصیلان مقطع دیپلم و یا پیش دانشگاهی که هنوز زمان کافی برای فراخوانده شدن به نظام را داشته باشند می توانند از کشور خارج شوند.
  • همچنین هیچگونه غیبت برای رفتن به سربازی مجاز نیست.هر گونه غیبت به صورت غیر موجه بودن، فرایند خروج از کشور را پیچیده و دشوار می کند.
  • و در نهایت برای ضمانت و اطمینان از بازگشت فرد متقاضی به کشور از او وثیقه دریافت می شود که این وثیقه بسته به نوع سفر در مبالغ متفاوتی درخواست می شود.

 

قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی

انواع سفر و شرایط آن برای مشمولین نظام وظیفه

فرد متقاضی معمولا به دلیل کارهای تحقیقاتی و علمی به کشور دیگری سفر می کند. در این مورد فرد متقاضی در ابتدا باید از طریق دانشگاه محل تحصیل خود برای خروج از کشور درخواست خود را ثبت کند. پس از آنکه با درخواست او موافقت شد باید به سازمان نظام وظیفه مراجعه کرده و درخواست خود را پیگیری کند.

این کار به دو روش حضوری و اینترنتی قابل انجام است در روش حضوری با همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی و همچنین نامه موافقت از دانشگاه باید به سازمان نظام وظیفه مراجعه کرده اگر قصد دارید به روش اینترنتی درخواست خود را ثبت کنید باید به یکی از مراکز پلیس + 10 مراجعه و ثبت درخواست نمایید.

خروج از کشور به منظور سفرهای علمی و مطالعاتی و تحقیقاتی دارای شرایطی است که فرد متقاضی باید دارای آن باشد:

  • فرد متقاضی می بایست فاقد غیبت و یا معافیت تحصیلی باشد
  • مدت زمان تعیین شده برای مقالات و کنفرانس های علمی در تمامی مقاطع تحصیلی 30 روز و برای شرکت در دوره های آموزشی و کارگاهی حداکثر 45 روز است
  • خروج از کشور به منظور سفرهای زیارتی مجاز است
  • فرد متقاضی سابقه غیبت نداشته باشد
  • وضعیت تحصیلی مشخصی داشته باشد، یعنی در حال تحصیل باشد یا تحصیلات خود را به اتمام رسانده باشد
  • فرد متقاضی دارای برگ اعزام بدون غیبت باشد
  • سفر باید در بازه زمانی مشخصی انجام شود و دارای تاریخ آغاز و پایان باشد. مدت زمان تعیین شده برای سفر زیارتی 30 روز و برای حج تمتع 50 روز است.

وثیقه به عنوان ضمانت نامه

مهمترین نکته در قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی برای خروج از کشور بحث وثیقه است؛ که این وثیقه حکم ضمانت بازگشت به وطن و ادامه خدمت را دارد. میزان وثیقه بسته به نوع سفر متفاوت است. در جدول زیر میزان وثیقه و طول مجاز سفر را برای شما مشخص کرده ایم:

قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی

نکاتی بسیار مهم در زمینه خروج از کشور مشمولان نظام وظیفه

نکات زیر درقوانین خروج از کشور مشمولین سربازی را در نظر بگیرید: 

  • شما باید در زمان مشخص شده به کشور باز گردید. اگر در این مدت به ایران بازنگشته و خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نکنید جریمه خواهید شد. که این جریمه می تواند شامل ممانعت از خروج شما از کشور از 6 ماه تا یکسال شود. در صورتیکه مدت زمان بازگشت و معرفی به نظام وظیفه بیشتر و بسیار دیرتر از زمان مقرر شود علاوه بر جریمه نقدی مراتب به مراجع قضایی گزارش داده می شود.
  • در نظر داشته باشید که با مجوز دریافتی فقط یک بار می توانید از کشور خارج شوید.
  • پس از بازگشت از سفر به صورت حضوری به سازمان نظام وظیفه مراجعه کرده و پس از اعلام حضور مبلغ وثیقه را دریافت نمایید.
  • در صورتی که به کشور باز نگردید و یا پس از بازگشت پیگیر دریافت وثیقه خود نشوید بعد از مدتی مبلغ وثیقه به نفع دولت ضبط شده و دیگر قابل بازگشت نیست.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید همچنین شما می توانید برای اطلاع از دریافت ویزای شینگن مقاله های سایت را مطالعه کنید.

 

بنر تماس قصران گشت

5 دیدگاه برای ”قوانین خروج از کشور مشمولین سربازی

  1. سلام میخواستم بدونم من الان چن ماه دیگه معافیت تحصیلیم باطل میشه چجوری میتونم با وثیقه خروج بزنم وقتی مشمول هستم

  2. خسته نباشید کسی که میخواد برای دریافت ویزای یک کشور مثل کانادا اقدام باید اول بره کشوری مثل ترکیه(سفارت ترکیه) و بعد برگرد ایران تا پاسپورت و ویزاش آماده میشه و دوباره به اون فرد با گذاشتن وثیقه اجازه خروج میدهند تا بره پاسپورتش رو بگیره ای فرایند ممکن ۳ ماه تا ۶ ماه طول بکشه و در طول این مدت اجازه دوبار خروج میدهند؟

  3. سلام خسته نباشید برای من این پیام اومده:
    مشمول گرامی باتوجه به اخذ مجوز خروج از کشور و عدم اعلام آخرین وضعیت( خروج یا عدم خروج) گذرنامه شما ابطال و امکان خروج تا سه سال آینده برای شما میسر نمی‌باشد

    1. در این خصوص بهتر است با ارگان های مربوطه تماس بگیرید و یا به پلیس + 10 مراجعه نمایید

    2. سلام وقتتون بخیر‌
      مدت ممنوع الخروجی ۶ ماهه پس از بازگشت به کشور شروع میشه؟ یا بعد از یک ماه که مجوز خروج از کشور تمام شد؟
      مسئله مراجع قضایی چطور هست چه اتفاقی میتونه بیفته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *