انواع بیماری های ویروسی و اپیدمی در سفر

 مراقبت از بیماری‌های ویروسی در سفرویروس کروناموضوعی است که هر فرد قبل از سفر خود به هر شهر و یا کشور دیگری باید در مورد آن کسب اطلاعات کند تا از بیماری های خطرناک، واگیردار و کشنده در امان باشد. مطمئنا هیچ فردی نمی خواهد تجربه بیماری در کشوری دیگر را داشته باشد. به همین دلیل این مقاله از سایت قصران گشت قصد معرفی انواع بیماری های ویروسی، مراقبت از بیماری‌های ویروسی در سفر و راه های پیشگیری از آن ها را در اختیار قرار می دهد.

  • ویروس کرونا

ویروس کرونا، در دسته بزرگ ویروس ها است که از ویروس سرما خوردگی تا ویروس هایی را که عامل بیماری سارس و مرس می شود را شامل می شود. کودکان مبتلا به بیماری های قلبی بیش از هر فرد دیگری در معرض ابتلا به بیماری کرونا و ویروس کرونا هستند. منشا بیماری جدید کرونا سوپ‌ها و خوراک های تهیه شده از خفاش ها و مار ها هستند. این غذا ها از محبوب ترین و خوش مزه ترین غذاهای مردم چین است. شایان ذکر است به صورت کاملا دقیق علت این بیماری ریشه یابی نشده است. اما مارهای کریت و کبرای چینی دو گزینه احتمالی علت این بیماری هستند.

راه های انتقال کرونا ویروس جدید همانند سایر ویروس های کرونا و ویروس آنفولانزا است. این بیماری از طریق تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان و از راه قطرات تنفسی (عطسه، سرفه، و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی) منتقل می شود.

بنابراین استفاده از ماسک برای فرد بیمار و شستشوی مکرر دست ها و صورت برای سایر افراد راه های مهم پیشگیری محسوب می شوند.

از جمله علائم بیماری کرونا می توان به تنگی نفس، تب، سرفه و مشکلات تنفسی حاد اشاره کرد. در این مدل بیماری ممکن است در ابتدای بیماری فرد به صورت مکرر و بدون دلیل سرفه های مداوم داشته باشد. اگر بیماری فرد حاد باشد، بیمار ممکن است دچار اسهال نیز شود.

این بیماری شباهت بسیار زیادی به سرماخوردگی دارد و به همین دلیل ممکن است فرد بیماری خود را یک سرماخوردگی ساده تلقی کرده و به آن توجه خاصی نکند. در صورت خوشبینانه ترین حالت این علائم بعد از گذشت چند روز از بین می رود، در غیر این صورت ممکن است بعد از چند روز ویروس کرونا وارد دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه) شود و باعث ایجاد ذات الریه شود.

متاسفانه باید گفته شود که برای درمان بیماری کرونا تاکنون هیچ درمان و واکسنی کشف نشده است. اما وب سایت سازمان بهداشت جهانی در کشور انگلستان جهت مراقبت از بیماری‌های ویروسی در سفر و جلوگیری از ابتلا به این بیماری موارد زیر را لیست کرده است.

      • از تماس نزدیک با فردی که به بیماری تنفسی مبتلا است خودداری کنید.
      • در صورتی که در معرض تماس با فرد مبتلا به بیماری تنفسی هستید، از ماسک استفاده کنید.
      • شستن مرتب دست‌ها با آب گرم و صابون، به مدت 20 ثانیه. مخصوصا بعد از تماس با فرد بیمار، یا تماس با یک حیوان یا با محیط اطراف آن ها.
      • مواد غذایی را خوب بپزید.
      • مواد غذایی خام و پخته را کنار هم قرار ندهید و از تماس آن ها خودداری کنید.
      • هنگام تماس با حیوانات، دام و طیور و محصولات آن ها از دستکش و ماسک استفاده کرده و بعد از تماس بدون دستکش، حتما دست های خود را با دستکش، حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.
      • استفاده از ماسک.
      • پوشاندن دهان موقع عطسه و سرفه با دستمال یا قسمت های بالای آستین.
      • در زمان شستن دست‌ها، مچ دست نیز شسته شود و تنها به شستن کف دست اکتفا نشود.
      • حدالامکان بینی، چشم و دهان لمس نشود.
      • سبک زندگی سالم؛ این مورد رفتارهای زیادی همچون عدم داشتن روابط جنسی پرخطر و محافظت نشده را شامل می‌شود.

corona-virus

 

  • ویروس ابولا

ویروس ابولا یکی از شایع ترین و کشنده‌ترین ویروس‌ها در میان انسان ها و پستانداران است. در آفریقا این بیماری به طرز مرگباری میان انسان ها و میمون ها وجود دارد. بیماری ابولا یک بیماری ویروسی است که از سوی ویروس ابولا ایجاد می شود. ویروس ابلا پس از وارد شدن به بدن، باعث تب و خونریزی می شود. شایان ذکر است از ۴ گونه ویروس ابولا تنها یک گونه از آن منجر به مرگ می شود.

    • علائم ویروس ابولا

در خصوص علائم بیماری ابولا می توان گفت که علائم آن شبیه به بیماری آنفولانزا است. این بیماری با تب، کاهش اشتها، درد عضلانی، درد مفاصل، خستگی، گلودرد و سر درد همراه است. درجه تب افراد مبتلا به بیماری ابولا ممکن است تا 38 درجه سانتی گراد افزایش یابد و به همین دلیل در کنار علائم ذکر شده فرد مبتلا ممکن است از عارضه هایی مانند استفراغ. اسهال و درد شکم هم رنج ببرد. پس از گذشت زمان، علائمی چون درد قفسه سینه، سردرد و گیجی هم به مابقی علائم ها اضافه می شود.

    • درمان ویروس ابولا

جهت درمان این بیماری خطرناک تاکنون روشی کشف نشده و خطر کشندگی ویروس ابولا بین 50 تا 90 درصد است. شایان ذکر است که راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس ابلا نیز تا کنون کشف نشده است چراکه محل زندگی و هویت حیواناتی که مخزن ابولا هستند تاکنون ناشناخته مانده است.

 

ebola-virus

  • ویروس آنفولانزا

آنفولانزا یک نوع بیماری واگیر دار است که به وسیله نوعی ویروس ‘آر ان ای’ ایجاد می شود. این ویروس در میان پرندگان و پستانداران ایجاد بیماری می کند. این ویروس دارای سه تیپ بh نام‌های آ (a)، ب (b)، ث (c) می باشد. تیپ آ در انسان و حیوانات، تیپ بی در انسان و پستانداران و تیپ سی فقط در انسان دیده می‌شود.

    • علائم بیماری آنفولانزا

از جمله علائم بیماری آنفولانزا می توان به درد های عضلانی مانند کمر درد، سر درد، تب و لرز، گلو درد، سرفه، استفراغ و حالت تهوع اشاره کرد. علائم آنفولانزا می تواند در حالت عادی 2 روز پس از ورود به بدن ظاهر شوند و پس از دوره درمانی یک هفته ایی از بین می روند. شایان ذکر است در بیماری آنفولانزا پس از دو هفته ممکن است همچنان سرفه و گلو درد وجود داشته باشد.

    • درمان بیماری آنفولانزا

معمولا به افراد مبتلا به آنفولانزا توصیه می شود که در مدت بیماری خود استراحت کافی داشته باشند و به اندازه کافی مایعات و آب میوه بنوشند. اما در صورتی که بیمار دچار عفونت شدید شده باشد جهت مراقبت از بیماری‌های ویروسی در سفر مانند ویروس آنفولانزا پزشک معالج داروهای ویروس کشی از جمله اوسلتامیویر، رلزنا، راپی واب، ایکسو فلوزا تجویز می کند. دارو های ذکر شده مدت زمان بیماری فرد را کاهش داده و از مشکلات بعدی ممکنه جلوگیری می کند.

 

Influenza-virus

 

بیماری های شایع در سفر

سیستم بدن هر فردی، با توجه به تغییرات آب و هوایی ممکن است آسیب پذیر شود و این موضوعی کاملا عادی است. برخی از بیماری ها وجود دارد که هر فردی به راحتی در سفر خود ممکن است به آن ها مبتلا شود. با آگاهی در خصوص این بیماری ها و راه های جلوگیری از آن ها به آسانی می توان از ابتلا به آن ها جلوگیری کرد. باید توجه داشت که افراد سالمند و کودکان در سفر بیشتر از افراد دیگر نیازمند مراقبت و رعایت اصول بهداشتی هستند. در ادامه به برخی از این بیماری های شایع  پرداخته می شود.

  • مسمومیت غذایی

ایمنی بدن یک مسافر به علت کم خوابی، کم استراحت کردن، طی کردن راه طولانی و تغییر شرایط اب و هوایی کاهش می یابد. به همین دلیل تهیه غذا از شهری به جز محل زندگی فرد ممکن است باعث مسمومیت فرد شود. شایان ذکر است مسمومیت غذایی در اثر آلودگی غذا با باکتری و ویروس به وجود می اید.

برای جلوگیری از مسمومیت غذایی باید مراقب تغذیه خود در سفر باشید. حدالامکان از رستوران های بین راهی و دستفروشان و دوره گردها غذا تهیه نکنید.

  • گرمازدگی

در سفر به هر شهر و کشوری به علت فعالیت زیاد و بالا رفتن حرارت بدن، مسافر ممکن است دچار گرمازدگی شود. اگرچه گرمازدگی از بیماری های شایع در فصل های گرم است اما نباید فکر کرد که این موضوع فقط در این فصل ها اتفاق می افتد.

این بیماری بر اساس تبخیر بیش از حد آب بدن رخ می دهد. از علائم این بیماری می توان به خستگی، گیجی، اخلال در هوشیاری، سر درد، گرفتگی عضلات، تهوع و استفراغ اشاره کرد.

برای جلوگیری از بیماری گرما زدگی در سفر موارد زیر را رعایت فرمایید:

      • آب خنک و مایعات زیاد بنوشید.
      • غذاهای چرب و دیرهضم میل نکنید.
      • همراه با غذا لیموترش میل کنید.
      • از ایستادن زیاد زیر نور آفتاب اجتناب کنید.

warmth-trip

  • یبوست

یکی دیگر از شایع ترین مشکلاتی که مسافران با آن مواجه می شوند یبوست است. این مشکل ممکن است به علت نوشیدن کم آب و عدم دریافت فیبر کافی به وجود بیاید.

برای جلوگیری از این مشکل به میزان دریافتی فیبر باید توجه کرد. به این منظور تا جایی که امکان دارد، سبزیجات و سالاد میل فرمایید. البته جهت تهیه سالاد و سبزیجات حتما به بهداشت آن توجه فرمایید و تا جایی که امکان دارد خودتان آن ها را با آب معدنی بشویید. علاوه بر این، برای جلوگیری از یبوست زیاد آب بنوشید، نان سبوس دار میل کنید و از میوه هایی چون انجیر و کیوی تغذیه کنید.

  • اسهال و دل‌پیچه

اسهال و دل پیچه از دیگر مشکلاتی است که مسافران به آن برخورد می کنند. از عواملی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شود می توان به مصرف نوشیدنی یا غذایی که به آن عادت ندارید، تغییر در بالانس میکروبی یا تعادل باکتری ‌هایی که به‌ طور معمول در روده‌های شما زندگی می‌ کنند و تفاوت عادات غذایی، اشاره کرد.

این بیماری معمولا بر اساس عدم رعایت بهداشت به وجود می آید. بنابراین، آب و غذا آلوده، ممکن است حاوی باکتری،‌ ویروس یا انگل‌ هایی باشد که باعث اسهال و دل‌پیچه می ‌شود. برای جلوگیری از این بیماری باید به بهداشت مواد غذایی خود توجه کنید.

روش های ساده مراقبت از بیماری‌های ویروسی در سفر

افراد برای سپری کردن اوقات فراغت خود به سفر می روند تا علاوه بر استراحت جسمانی و روحی از اوقات خود لذت برده و خاطرات خوبی را برای خود رقم بزنند. هیچ فردی تحمل اینکه در سفر مریض شود و به جای گشت و گذار، در هتل بماند و استراحت کند را ندارد.

راه هایی وجود دارد که اگرچه در ظاهر ساده و پیش پا افتاده به نظر می رسند، اما بسیار ضروری و مفید هستند تا از بیماری پیشگیری کنند. در ادامه به بررسی  مراقبت از بیماری‌های ویروسی در سفر و روش های جلوگیری از بیمار شدن در سفر اشاره می شود تا با رعایت آن ها سفری بدون بیماری و دردسر را داشته باشید.

  • آب معدنی و آب های بسته بندی شده بنوشید

در سفرهای خود به کشور های دیگر به این نکته توجه فرمایید که هرچقدر آب آن منطقه شیرین و سالم باشد و مردم محلی از همان آب لوله کشی برای آشامیدن استفاده می کنند و با آن مشکلی ندارند، باید پرهیز کرد.

علت این موضوع که گفته می شود حتی از آب های لوله کشی سالم در سفر خود استفاده نکنید، این است که ممکن است معده مسافر با باکتری های موجود در آب لوله کشی آن کشور و شهر سازگار نباشد. در سفر خود حتما از آب های معدنی و بسته بندی شده استفاده کنید و از پلمپ بودن درب بطری ها اطمینان حاصل فرمایید.

  • در برابر نیش حشرات از خود محافظت کنید

نیش پشه و انواع حشرات می تواند یکی از بدترین اتفاقاتی باشد که برای یک مسافر ایجاد می شود. نیش برخی از حشرات زخم های دردناکی را به وجود می آورند که با خارش و حتی تب همرا است. نیش مالاریا از فاجعه ترین اتفاقاتی است که در سفر برای یک فرد ممکن است رخ دهد. نیش این حشره علاوه بر اینکه با خارش همراه است، درد استخوان و تب را نیز به همراه دارد.

حتی اگر به نقطه ای از دنیا سفر می‌کنید که در آن حشره‌ خطرناکی وجود ندارد، بهتر است پیش از سفر اقدامات پیشگیرانه و لازم را انجام دهید. از جمله این اقدامات پیشگیرانه:

      • در اتاقی که دارای تهویه مطبوع و درب های دوجداره و یا درب هایی که دارای درزگیر هستند، اقامت داشته باشید.
      • پشه ها در ساعات خاصی از شبانه روز بیشتر از سایر اوقات دیده می شوند. یکی از این اوقات ساعات نیمه شب است. در این ساعات باید سعی شود لباس های مناسب و سبک از جنس نخ یا کتان پوشیده شود و حدالامکان تمام قسمت های بدن پوشیده شود.
      • دور تخت خود را با توری بپوشنید تا از ورود حشرات جلوگیری کند.
      • از اسپری و یا کپسول های پشه کش استفاده کنید.
  • مراقب مواد غذایی آلوده باشید

از بزرگ ترین علت های مشکلات گوارشی در سفر، آلودگی های مواد غذایی است. برای اینکه از ورود باکتری های گوارشی به معده و روده جلوگیری کنید، در سفر باید مراقب غذایی که میل می کنید، باشید. هر غذایی که میل می کنید، باید کاملا پخته شود و در صورتی که از آب برای پختن غذا استفاده می کنید، آب باید به صورت کامل جوشانده شده باشد.

در انتخاب رستوران، و تهیه غذا موارد زیر را رعایت فرمایید :

      • بهتر است از میل کردن غذاهای خیابانی حدالامکان پرهیز کنید.
      • از میل کردن مواد غذایی خام، پرهیز کنید.
      • علاوه بر تمیز بودن ظاهری به تمیز بودن آشپز هم در انتخاب رستوران توجه فرمایید.
      • در انتخاب رستوران مطمئن شوید افرادی که با مواد غذایی سر و کار دارند از دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.
      • پول یکی از منابع انتقال باکتری است. اطمینان حاصل کنید آشپز با پول هیچ تماسی نداشته باشد.
      • از خوردن سالاد در سفر خود پرهیز کنید چرا که مواد اولیه سالاد با آب لوله کشی شسته می شود و ممکن است به خوبی شسته نشده باشد.
      • برای میل کردن میوه بهتر است خودتان آن ها را تهیه کنید و با آب های معدنی و بسته بندی شده ان ها را بشویید و میوه ها را به صورت پوست کنده میل کنید.
      • از خوردن گوشت، مرغ و ماهی به صورت خام پرهیز کنید.
  • واکسن های مورد نظر را بزنید

همیشه گفته شده است که پیشگیری بهتر از درمان است. واکسن زدن یکی از روش هایی است که در سفر به مسافر کمک می کند قبل از بیماری، پیشگیری کند. واکسن زدن، قبل از سفر بدن مسافر را از ابتلا به بسیاری از بیماری های ویروسی ایمن می کند.

البته شایان ذکر است که برای رفتن به هر سفری نیاز به زدن واکسن نیست. واکسن زدن به عواملی چون کشور مقصد، مدت سفر و پرونده پزشکی بستگی دارد. مسافرانی که برای مدت طولانی قصد سفر دارند بهتر است که قبل از سفر خود با پزشک خود مشورت کرده و اطلاعاتی در خصوص نیاز به زدن واکسن دریافت کنند.

Vaccines-trip

  • دست های خود را بشویید

در نظر بسیاری از مردم شستن دست ها کاری ساده و پیش پا افتاده است اما همین کار ساده و پیش پا افتاده تا درصد بسیار زیادی از عفونت های محیطی را کاهش می دهد. برای جلوگیری از گسترش عفونت شستن دست ها عملی بسیار ضروری است. این عمل بدن فرد را در برابر بیماری هایی نظیر استفراغ، اسهال، مسمومیت، آنفولانزا و حتی هپاتیت آ ایمن می کند.

بسیاری از مسافران در سفر خود علاوه بر در نظر گرفتن شستن دست های خود، ژل های ضد عفونی کننده را نیز با خود حمل می کنند تا در صورت نداشتن دسترسی به آب از آن استفاده کنند. باید در نظر داشت این ژل ها به هیچ وجه جایگزین شستن دست با آب و صابون و یا ماده شوینده نمی شود اما در صورت نبود آب می تواند گزینه خوبی باشد. در سفر خود، قبل و بعد از غذا و بعد از رفتن به سرویس بهداشتی دستان خود را به مدت حداقل 30 ثانیه بشویید.

ghasrangasht call banner

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *