کنسولگری چیست؟ – گاهی اوقات افرادی که برای اولین بار قصد دریافت ویزا و سفر به کشورهای دیگر را دارند دچار سردرگمی شده و نمیدانند برای دریافت و رزرو وقت سفارت باید از کجا شروع کنند و به چه مکانی مراجعه کنند. ممکن است تفاوت میان سفارت خانه و کنسولگری را ندانند و در مسیر دریافت ویزای خود باعث اتلاف وقتشان شود. به عنوان مثال افرادی که می خواهند وقت سفارت کانادا را بگیرند باید به سفارت خانه کانادا مراجعه کنند که ممکن است این سفارت خانه کنسولگری نیز باشد. به این منظور جهت آگاهی کامل در خصوص کنسولگری این مقاله نوشته شده است.

کنسول کیست؟

کنسول در واقع فردی است که نماینده رسمی دولت یک کشور در کشوری دیگر است. کنسول گری به دفتر کار کنسول و کارکنان تحت امر آن گفته می شود. علت تاسیس کنسولگری یک کشور در کشور دیگر کمک و حمایت از شهروندان خود و همچنین مشاوره و آسان نمودن فعالیت های تجاری میان مردم دو کشور است.

سرکنسول کیست؟ – در کنسولگری فردی با عنوان سرکنسول فعالیت دارد که وظیفه آن ریاست کنسولگری است. قابل ذکر است که پس از سرکنسول، کنسول دارای رتبه بالاتری است. سرکنسول به عنوان یک نماینده از سمت کشور خود در کشور میزبان فعالیت می کند و ممکن است مسئولیت سایر دفاتر کنسولی وابسته را در یک کشور نیز به عهده داشته باشد. شایان ذکر است محدوده وظایف سرکنسول، صلاحدید و تصمیم گیری نهایی بر عهده سفیر آن کشور است.

تفاوت کنسول و سفیر چیست؟

یک کنسول از یک سفیر متمایز بوده و هر کدام دارای وظایف متفاوتی می باشند اما هر دوی آن ها از یک نوع مصونیت برخوردار هستند. در واقع می توان گفت از یک کشور در کشور دیگر فقط و فقط یک سفیر می تواند وجود داشته باشد. سفیر به وسیله دولت کشورش به کشور میزبان معرفی می شود و وظایف آن مرتبط با روابط دیپلماتیک بین دو کشور است. تعداد کنسول ها در کشورمیزبان می تواند بیشتر از یک نفر باشد. به این صورت که هر کشور می تواند در چندین شهر اصلی کشور میزبان کنسول های مختلفی داشته باشد. وظیفه کنسول حول محور امور بروکراسی می چرخد و در زمینه کمک به شهروندان خود که در کشور میزبان زندگی می کنند و یا سفر کرده اند، فعالیت می کند. شایان ذکر است که کنسول به شهروندان کشور میزبان نیز جهت زندگی و سفر به کشور خود نیز مشاوره می دهد.

کنسولگری چیست؟

کنسولگری چیست؟ – همانطور که بیان شد کنسولگری به دفتر کار کنسول و کارکنان تحت امر آن گفته می شود. در واقع، کنسولگری ها دفاتر نمایندگان سیاسی یک کشور در کشوری دیگر است و اغلب هر کشور چندین کنسولگری در کشور میزبان دارد.

دفتر اصلی کنسولگری در پایتخت سیاسی کشور میزبان واقع می باشد. قابل توجه است که دفتر اصلی کنسولگری در واقع همان سفارت کشور است. کنسولگری های فرعی، سایر مراکز در شهرهای دیگر می باشند.

یک کنسول گری از یک سفارت متمایز بوده و هر کدام دارای وظایف متفاوتی می باشند. خدمات دفتر کنسولگری حول محور تجارت و بیزینس است و مانند سفارت خانه ها هیچ فعالیت سیاسی ای انجام نمی دهند.

*کنسولگری ها حکم خاک آن کشور را دارند و حمله به کنسولگری ها به منزله حمله به خاک آن کشور است. در صورت حمله کنسولگری حق دارد به طور تمام و کمال از حق خود دفاع کند.

وظایف کنسولگری چیست؟

وظایف اصلی یک کنسولگری عبارت اند از :

      • محافظت از منافع شهروندانشان که به طور موقت یا دائم ساکن کشور میزبان هستند.
      • صدور ویزا برای شهروندان آن کشور که قصد سفر به کشور کنسولگری را دارند.
      • صدور گذرنامه برای شهروندان خود
      • تمدید گذرنامه برای شهروندان خود
      • ترویج تجارت

در واقع، نقش اصلی کنسولگری ها ترویج تجارت است. بیشتر فعالیت ها و روابط آنها در ارتباط با شرکت‌‌های سرمایه گذاری و واردات و صادرات کالا و خدمات چه از داخل به کشور خود و چه خارج از کشور میزبان، خلاصه می شود.

دفاتر کنسول ممکن است با دستور سفیر به آن کنسولگری وظیفه ای همچون جمع آوری اطلاعاتی از کشور تعیین شده را نیز به عهده بگیرد. این امر در حیطه وظایف کنسولگری نیست اما در صورت صدور دستور توسط سفیر آن کشور، کنسولگری باید آن را بپذیرد.

همانطور که بیان شد مهمترین و اصلی ترین وظیفه کنسولگری ایجاد روابط تجاری، سرمایه گذاری، واردات و صادرات و به طور کلی جذب سرمایه گذاری خارجی است و علت آن که اغلب دفاتر کنسولگری ها را در شهر های اصلی، پر جمعیت و مراگز فعالیت اقتصادی مستقر می کنند، این موضوع است.

قابل ذکر است که کنسولگری‌ها، دستور و وظایف خود را از سفارت کشورشان که در واقع همان کنسولگری اصلی است، می‌گیرند . در حقیقت کارمندان کنسولگری ها، پست‌های فرعی ماموریت دیپلماتیک کشورشان را در اختیار دارند.

*بسیاری از کارکنان کنسولگریها ممکن است دیپلمات باشند اما این افراد شامل مصونیت دیپلماتیک نیستند، مگر در موارد خاص. شایان ذکر است امتیازات و مصونیات مربوط به کنسول ها و کارمندان کنسولگری، گسترش و همچنین استفاده از این امتیازات و مصونیت ها می‌تواند از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد.

*ماموریت‌های دیپلماتیک در حقوق بین الملل تحت کنوانسیون روابط دیپلماتیک وین ایجاد می‌شوند، این در حالی است که کنسولگری‌ها تحت کنوانسیون وین در حقوق بین الملل و در مورد روابط کنسولی تاسیس می‌شوند.

*مشاغل کنسولی به ترتیب نزولی عبارت اند از :

  1. کنسول عمومی
  2. کنسول
  3. معاون مشاور
  4. کنسول افتخاری

اختیارات کنسولگری چیست؟

کنسولگری های مختلف یک کشور در کشور میزبان ممکن است از نظر حقوقی فعالیت های متفاوتی را انجام دهند. به عنوان مثال یک کنسولگری می تواند با دلیل  فعالیت هایی چون اسناد محضری ایجاد شود. قابل ذکر است، ممکن است که کارکنان دیپلماتیک با مسئولیت های دیگری حق ثبت نامه های کنسولی را داشته باشد.

به غیر از موارد درج شده در کنوانسیون وین در خصوص روابط دیپلماتیک، بر اساس شرایط و قوانین رسمی اختیارات و وظایف یک مقام کنسولی مشخص می شود. به عنوان مثال برخی مقامات کنسولی ممکن است تنها مسئولیت صدور ویزا را داشته باشد و برخی دیگر خدماتی چون ارائه کمک به هموطنان، تایید و قانونی کردن اسناد را ارائه دهند. بنابراین با توجه به وظیفه و فعالیت اصلی که به کنسولگری ها توسط سفارت و دولتشان محول می شود، متفاوت است. به بیان ساده تری کنسولگری های مختلف یک کشور در کشور میزبان ،دارای اختیارات مشخص و متفاوت از یکدیگر هستند.

 

قصران گشت با سال ها تجربه در زمینه دریافت ویزای شینگن، ویزای کانادا، انگلیس و آمریکا و همچنین دریافت وقت سفارت شینگن، وقت سفارت کانادا، وقت سفارت انگلیس و وقت سفارت آمریکا در خدمت تمامی هموطنان عزیز است. چنانچه نیاز به مشاوره رایگان در زمینه اخذ ویزا و دریافت وقت سفارت داشتید با شماره تماس 02188697080 تماس حاصل فرمایید تا با کارشناسان ما صحبت کنید.

ghasrangasht call banner

2 دیدگاه برای ”کنسولگری چیست؟ + شرح وظایف و اختیارات آن

  1. کنسولگری ها حکم خاک آن کشور را دارند و حمله به کنسولگری ها به منزله حمله به خاک آن کشور است. این نظریه رد شده لطفا دیگه اینو به کار نبرید. اگر به منزله خاک اون کشور باشه پس چرا مامورین دولت میزبان محافظت می کنن و دولت مهمان مالیت نمیده؟
    سفارت با کنسولگری متفاوته یکسان نیست.

    1. با عرض پوزش اگر اظهارنظر من گنگ بوده، درستش رو بیان نکرده باشم و یا شما را به اشتباه انداخته باشم. به هر حال، موضوعی که شما مطرح کردید درست است، که حمله به کنسولگری یک کشور به منزله حمله به خاک آن کشور نیست. کنسولگری ها معمولاً به عنوان نمایندگان قانونی دولت در کشورهای دیگر اعمال می‌شوند و در برخی موارد محلی برای ارائه خدمات به شهروندان و مهاجران از کشور مبدا هستند.

      با توجه به اینکه کنسولگری ها برای ارائه خدمات قانونی به شهروندان و مهاجران دولت مبدا فعالیت می‌کنند، ممکن است در برخی موارد به عنوان یک محل مقدس تلقی شوند. با این حال، حمله به کنسولگری یا سفارت یک کشور به هیچ عنوان به منزله حمله به خاک آن کشور نیست و تنها به شیوه غیردیپلماتیکی و نادرستی برای بیان احترام به دیگران به شمار می‌رود.

      به علاوه، درست است که سفارت و کنسولگری دو مفهوم متفاوت هستند. سفارت عموماً به عنوان نمایندگی دولت در کشورهای دیگر ایفای نقش می‌کند و ممکن است به عنوان محلی برای انجام مذاکرات دیپلماتیکی و همچنین ارائه خدمات قانونی به شهروندان و مهاجران دولت مبدا باشد. به همین ترتیب، کنسولگری به عنوان یک نمایندگی قانونی در کشورهای دیگر به منظور ارائه خدمات قانونی به شهروندان و مهاجران دولت مبدا فعالیت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *